Cesarica otišla u ruke policajca

Aleksandar Čubrilo iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja ljetnim hitom osvojio nagradu za hit mjeseca srpnja

Pjesma „Zaplesala je s ljetom“, koju izvode i glazbu potpisuju Matija Cvek i Marko Kutlić, osvojila je 1. veljače nagradu Cesarica za hit mjeseca srpnja. No to ne bi bila vijest za ove stranice da autor teksta uz Marka Kutlića nije Aleksandar Čubrilo, policijski službenik za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju s Policijske akademije.

Aleksandar Čubrilo glavni je policijski inspektor s 25 godina rada u Ministarstvu unutarnjih poslova, koji je posljednjih desetak godina proveo obučavajući nove naraštaje policajaca u Policijskoj školi „Josip Jović“, a posljednjih godina redovito sudjeluje i u obukama Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex), gdje osobito cijene njegov entuzijazam i sklonost aktivnim metodama poučavanja. Za svoj nesebičan trud i rad u obuci Frontexovih stalnih snaga Cat.1 nedavno je dobio i osobno priznanje izvršnog direktora Frontexa Fabrizija Leggerija.

No ovaj svestrani policijski službenik već nekoliko godina surađuje i s poznatim imenima hrvatske glazbene scene, za koje piše tekstove te ih iza sebe ima već 30-ak. Jedna od najplodnijih suradnja upravo je s Markom Kutlićem, za kojeg je napisao i hitove kao što su „Srce se spasilo“, „Usne tvoje“, „U zagrljaju spašeni“… „Hvala mojim dragim dečkima, pored kojih proživljavam novu mladost stvarajući pjesme i glazbu“, zahvalio je Marku Kutliću i Matiji Cveku nakon nagrade, dokazujući da uz ozbiljnu karijeru u profesionalnom okruženju policijskog zanimanja i obrazovanja jednako uspješan može biti i u glazbenim vodama.

Uskoro će na stranicama Ministarstva biti objavljen natječaj za zanimanje policajac/policajka u godini 2022./2023., a pozitivan primjer Aleksandra Čubrila, njegov entuzijazam i profesionalnost mogu biti dodatan poticaj svim mladim ljudima koji svoju budućnost vide u tom zahtjevnom i odgovornom pozivu.
 
Pjesma “Zaplesala je s ljetom”: https://www.youtube.com/watch?v=G4ElhAhZmqs

Pisane vijesti