CARDS police projekt - financijske istrage

Slika topvijesti1.jpg

U vremenu od 24. do 27. travnja 2006. godine u Valbandonu je održan Seminar o financijskim istragama u sklopu CARDS Police projekta.

U vremenu od 24. do 27. travnja 2006. godine u Valbandonu je održan Seminar o financijskim istragama u sklopu CARDS Police projekta. Seminar su zajednički organizirali Ministarstvo unutarnjih poslova, kao nositelj projekta, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Pravosudna akademija s ciljem jačanja znanja policije, državnih odvjetnika i sudaca u području financijskih istraga i oduzimanja imovine stečene kaznenim djelima. Na seminaru su sudjelovali policijski službenici iz svih policijskih uprava, predstavnici općinskog i županijskog Državnog odvjetništva, te suci županijskih sudova.

Rezultati seminara predstavljeni su na konferenciji za novinare, koja je održana danas 28. travnja 2006. godine, u prostorijama Ravnateljstva policije.

O rezultatima seminara i o Projektu govorili su voditelj projekta u Vijeću Europe g. J. Charles de Cordes, ravnatelj USKOK-a g. Dinko Cvitan, pomoćnik načelnika Uprave krim policije, g. Ivica Cetina i pomoćnica ministrice pravosuđa/ravnateljica Pravosudne akademije, gđa Štefica Staznik.

Voditelj projekta u Vijeću Europe g. J. Charles de Cordes, istaknuo je kako su ovim projektom, vrijednim 4,5 milina eura, definirane kratkoročne i dugoročne aktivnosti s ciljem ojačavanja kapaciteta Republike Hrvatske u borbi protiv svih oblika organiziranog kriminaliteta. Uviđajući važnost ovakve edukacije do prosinca 2007. u okviru Projekta organizirat će se dodatne obuke i seminari u Republici Hrvatskoj i u zemljama regije, naglasio je g. De Cordes. Pomoćnik načelnika Uprave krim policije, g. Ivica Cetina, istaknuo je da MUP daje potpunu podršku Projektu, te da se u nadolazećem razdoblju namjerava osnovati posebna jedinica u policiji koja će se baviti financijskim istragama.

Ravnatelj USKOK-a, g. Dinko Cvitan, naglasio je da je cilj ovog Projekta, ali i općenito svih aktivnosti vezanih uz borbu protiv gospodarskog kriminaliteta konfiskacija protupravno stečene imovine.



Stranica