​Budući policajci igrali združenu odbojku u Centru za autizam

Višegodišnje prijateljstvo Centra za autizam Zagreb i Policijske škole svake godine potvrđuje se sportskim druženjem 

U Centru za autizam Zagreb u Ljevakovićevoj 30 A, polaznici Policijske škole „Josip Jović“ odigrali su danas mali turnir u združenoj odbojci s učenicima Centra. 
 
Višegodišnje prijateljstvo Centra za autizam Zagreb i Policijske škole svake godine potvrđuje se sportskim druženjem polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja za  zanimanje policajac i učenika Centra za autizam organiziranjem turnira u združenoj odbojci. 
 
Združena odbojka igra se tako da su ekipe mješovite i čine ih polaznici Centra i polaznika Policijske škole koji su partneri u igri. 
 
Tako su se i ovaj puta odigrala tri seta združene odbojke između natjecateljskih timova koji su nosili imena „Buba Mara“ i „Zagrebačke kremšnite“, a sam rezultat turnira u kojem je više bodova postigao tim „Zagrebačkih kremšnita“ zasjenila je radost, veselje, timski duh i druženje svih sportaša. 
 
Sve natjecatelje srdačno je dočekala ravnateljica Centra za autizam Zagreb Žarka Klopotan koja je polaznicima Policijske škole zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u Centru. 
 
Posebno je istaknula radost zbog suradnje s Policijskom školom koja pruža priliku korisnicima Centra da steknu povjerenje prema policijskim službenicima, ali i  budućim policajcima da steknu iskustvo ophođenja s osobama koje imaju elemente autizma ili neke druge razvojne, odnosno intelektualne teškoće. 
 
Sami turnir organizirala je djelatnica Centra, magistra kineziologije Adrijana Đumlan – Cetin koja potiču suradnju s Policijskom školom od prvog susreta prije pet godina kroz aktivnosti Specijalne olimpijade Hrvatske i programa Law Enforcement Torch Run Hrvatska. 
 
Nakon završetka sportskog dijela polaznici su obišli Centar, posjetili obrazovne skupine i upoznali se s programima i načinom rada Centra za autizam Zagreb. 


Stranica