BUDI ZAKON! POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA: Policijska škola „Josip Jović“ sudjelovala na Danu otvorenih vrata Policijske uprave međimurske

U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održan je Dan otvorenih vrata međimurske policije, a zainteresirani učenici mogli su saznati kako mogu postati policajci, ali i kako izgleda obrazovanje na Policijskoj školi „Josip Jović“

U sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, ​23. travnja 2024. Policijska uprava međimurska organizirala je Dane otvorenih vrata. 

Policijska škola „Josip Jović“ uključila se u program kojom prilikom su naši učenici i polaznici zainteresiranim učenicima iz Čakovca i okolice pobliže objasnili na koji način se prijavljuje na natječaj za upis na Policijsku školu „Josip Jović“. Također su opisali kako izgleda poligon za provjeru motoričkih sposobnosti koji prolaze kandidati, ali i kako izgleda život i rad učenika i polaznika programa obrazovanja odraslih na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik".
 
Zainteresirani učenici mogli su provjeriti svoje trenutne sposobnosti i okušati se na samom poligonu, mogli su se upoznati s mogućnosti prijave na natječaj za upis putem sustava e-građanin, koja je mogućnost uvedena ove godine.

Mogli su prema svojim osobinama i interesima istražiti koji bi rod policije bio za njih. U neposrednom kontaktu sa svojim vršnjacima koji se trenutno obrazuju za zanimanje policajac/policajka mogli su steći uvid u sve posebnosti školovanja za policajca i upoznati svu raznolikost policijskih poslova, dinamičnost, zahtjevnost i plemenitost ovog posebnog zanimanja.
 
Vjerujemo kako se među učenicima i posjetiteljima krije određen broj kandidata koje ćemo uskoro vidjeti na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“.
 

Pisane vijesti