Božićne aktivnosti Zaklade policijske solidarnosti

Slika AKTUALNE TEME/zaklada.jpg

Foto: Ilustracija  

Početkom prosinca 2015. godine održana je 74. sjednica Upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti. Tom prigodom razmotreni su zahtjevi za financijsku pomoć 32 policijskih službenika, kojima je odobrena pomoć u iznosu od više od 140 tisuća  kuna.

Uz dodjelu pomoći,  tema sjednice bila je i održavanje božićne priredbe s koncertom i podjelom Zahvalnica pojedincima, tvrtkama, institucijama i osobama koje su u prethodnoj godini doprinijeli radu Zaklade.

U Policijskoj akademiji (predvorje Policijske škole Josipa Jovića), 16. prosinca 2015. s početkom u 19,00 sati, održat će se tradicionalna božićna priredba na kojoj će uz zbor Policijske akademije, Vokalni ansambl Policijske akademije i Tamburaški orkestar djelatnika MUP-a nastupiti i brojni gosti. Tom prigodom će Zaklada policijske solidarnosti podijeliti zahvalnice zaslužnima.

S obzirom na dobro financijsko stanje Zaklade (850 tisuća kuna na računu i 800 tisuća oročeno), Upravni odbor zaklade donio je odluku o božićnom darivanju obitelji policijskih službenika s četvero i više djece do 15 godina starosti, koji mjesečno izdvajaju za Zakladu. Svaka takva obitelj dobit će pomoć od 100 kuna po djetetu, kako bi im božićne blagdane učinili ljepšim i veselijim.

Zaklada policijske solidarnosti humanitarna je udruga utemeljena 2006. godine s ciljem prikupljanja sredstava  i pružanja pomoći potrebitim policijskim službenicima (prilikom stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja, u školovanju djece, zbog socijalnog i zdravstvenog zbrinjavanja i liječenja teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji, zbog materijalnog pomaganja članova obitelji poginulog policijskog službenika i u materijalnom zbrinjavanju teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika). Policijski službenici mjesečnim donacijama odvajaju određena sredstva od svojih primanja u zajednički fond iz kojeg se sukladno potrebama pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Uz donacije „policijskih službenika policijskim službenicima“, Zaklada se financira i iz donacija pojedinaca van policijskog sustava i pravnih osoba.

Uz financijsku potporu, aktivnosti Zaklade usmjerene su i na druge aspekte pomoći policijskim službenicima i njihovim obiteljima pa se tako organizira i provodi već tradicionalno ljetovanje na moru za djecu policajaca. Ove godine tako je u odmaralištu MUP-a u Dramlju ljetovalo više od stotinu djece. Mnogima od njih ljetovanje sa Zakladom je ujedno bila i jedina prilika za ljetovanje na moru.

Od početka svog djelovanja Zaklada je za pomoć policijskim službenicima uplatila 13 milijuna kuna, a samo ove godine više od milijun kuna.

Ovom prigodom, pred blagdan obitelji i darivanja, Božić, pozivamo vas, policijske službenike koji do sad niste sudjelovali u radu Zaklade, da se pridružite pod geslom „ZA TEBE – SVI“.

 Dragi kolegice i kolege, vama i vašim najmilijima želimo čestit Božić i sretnu i uspješnu 2016. godinu.



Stranica