Blagoslov učenika, polaznika i djelatnika Policijske akademije „ Prvi hrvatski redarstvenik“

Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan udijelio je blagoslov i zaželio sretan Božić i Novu godinu svim prisutnima i njihovim obiteljima


Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan blagoslovio je 22. prosinca djelatnike, učenike, polaznike i prostore Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“  i  Policijske škole „ Josip Jović“.

Na blagoslovu su bili načelnik Policijske akademije Josip Ćelić s kolegijem, djelatnici ustrojstvenih jedinica Akademije te  djelatnici Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom.

Na početku blagoslova prisutni djelatnici i polaznici zapjevali su pjesmu „Narodi nam se“.

U svom obraćanju msgr. Jure Bogdan govorio je o životu sv. Pavla. Pavao je završio najviše škole, bio je vjerni Židov, progonio je kršćane, te je bio prisutan pri ubojstvu sv. Stepana. Na putu za Damask, doživio je viđenje i čuo Isusove riječi: „Savle zašto me progoniš“. To iskustvo je utjecalo na njega da je prihvatio kršćanstvo, dao se krstiti i počeo naviještati Evanđelje.

Polaznik Đuro Bićanić pročitao je poslanicu sv. Pavla apostola Rimljanima, a biskupski vikar za MUP vlč. Frano Musić i molitvu vjernika.

Msgr. Jure Bogdan blagoslovio je i prostorije Policijske škole „Josip Jović“.

Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan udijelio je blagoslov i zaželio sretan Božić i Novu godinu svim prisutnima i njihovim obiteljima.

Stranica