Blagoslov prostora i djelatnika Policijske akademije

U četvrtak, 21. prosinca 2022. održan je blagoslov prostora i djelatnika Policijske akademije te polaznika i učenika Policijske škole „Josip Jović“

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan blagoslovio je 21. prosinca 2022. djelatnike, učenike, polaznike i prostore Policijske akademije i  Policijske škole „Josip Jović“.

Na blagoslovu su nazočili načelnik Policijske akademije Josip ćelić sa suradnicima,  voditelj Policijske škole „Josip Jović“ Mario Bošnjak sa suradnicima, djelatnici ustrojstvenih jedinica Policijske akademije te  djelatnici Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom. 

Na početku blagoslova prisutni djelatnici i polaznici zapjevali su pjesmu „Narodi nam se„, a u svom obraćanju msgr. Jure Bogdan protumačio je smisao i značenje blagoslova. Među ostalim je rekao: „Smisao blagoslova je činiti dobro, savjesno i odgovorno obavljati svoje dužnosti i zadaće, poštovati svoje radne kolege, biti strpljiv i zahvalan“.

Biskupski vikar za MUP i kapelan na Policijskoj akademiji vlč. Frano Musić pročitao poslanicu sv. Pavla apostola Rimljanima i molitvu vjernika.

Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan udijelio je blagoslov i zaželio  sretan Božić i Novu godinu svim prisutnima i članovima njihovih obitelji.
 
 

Stranica