Auto škola B kategorije na Policijskoj akademiji

Slika PA/11-05-autoskola-pa-001.jpg

Uz postojeću autoškolu za A kategoriju ponovno je na Policijskoj akademiji krenula s radom autoškola B kategorije za sve polaznike Policijske škole „Josip Jović“

Uz postojeću autoškolu za A kategoriju ponovno je na Policijskoj akademiji krenula s radom autoškola B kategorije za sve polaznike Policijske škole „Josip Jović“.

Od 370 polaznika Policijske škole njih 35 nema položenu autoškolu, a tijekom boravka na Policijskoj akademiji osposobit će ih se za vozače B kategorije.

Naime, radi se o još jednom vidu unaprjeđenja školovanja budućih policijskih službenica i službenika, koji će na teren izaći s položenim vozačkim ispitom.

Uz navedeno, svi polaznici tijekom redovne nastave, a u sklopu predmeta Sigurnost prometa na poligonu će imati praktične vježbe iz vožnje, kao što su kontrola prometa u pokretu, regulacija prolaska kroz raskrižje upotrebom svjetlosne signalizacije i sl. 

Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak uz voditeljicu Policijske škole “Josip Jović“ Renatu Odeljan i voditelja Službe za stručno osposobljavanje i specijalizaciju Iliju Jakića označio je početak rada autoškole.

U svom obraćanju načelnik Novak je naglasio dvije faze rada autoškole. Prva faza je što žurnije i kvalitetnije osposobljavanje polaznika škole, kako bi već kao vježbenici imali položenu B kategoriju. Dok je druga faza rada autoškole zamišljena tako da se, nakon snimanja stanja i provođenja određenih konzultacije, ona organizira i za ostale djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Autoškola na Policijskoj akademiji organizirat će se i budućim naraštajima polaznika Policijske škole te će im se osigurati besplatno osposobljavanje za vozače B kategorije u teorijskom i praktičnom dijelu, naglasio je voditelj Ilija Jakić.

Načelnik Novak zahvalio je voditelju Jakiću i kolegama instruktorima za brzu i efikasnu organizaciju početka rada autoškole i provođenje tečaja.

Težit ćemo daljnjem tehničkom jačanju i nabavljanju dodatnih vozila jer je to nužno da kvalitetan i siguran rad autoškole, zaključio je Novak, a svim polaznicima osposobljavanja za vozače B kategorije zaželio puno uspjeha.



Stranica