AMERIČKA VLADA DONIRALA MUP-U OPREMU ZA OBUKU

Zagreb - oprema za obuku policijskih službenika, koju je Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala hrvatskom MUP-u predstavljena je danas u Policijskoj akademiji. Riječ je o zaštitnoj odjeći, odnosno "oklopu" marke "Red Man" namijenjenom policijskim instruktorima za obuku borilačkih i samozaštitnih vještina, te kompjutorskom simulatoru uporabe malog vatrenog oružja. Taj sustav prvi je takve vrste u Hrvatskoj, a funkcionira na način da policajac elektronskim pištoljem gađa mete projicirane na ekranu. Osim vježbi gađanja meta, sustav nalik kompjutorskim igrama, pruža i prikaze raznih različitih situacija u kojima policajci moraju uporabiti vatreno oružje. Po riječima veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Ralpha Franka, ova će donacija hrvatskoj policiji omogućiti bolju fizičku i mentalnu pripremljenost, te im pomoći u donošenju odluka u kritičnim situacijama. Ministar unutarnjih poslova Šime Lučin rekao je da je donacija, među ostalim, svjedoči o dobroj suradnji dviju zemalja. Naglasio je da je MUP kao jednu od glavnih ovogodišnjih zadaća odredio izobrazbu i usavršavanje svojih uposlenika, što je, kaže, brzo dovelo i do poboljšanja policijskih rezultata, posebno na područjima suzbijanja krijumčarenja droga i ilegalnih migracija. Hrvatska je donaciju dobila u sklopu Međunarodnog programa za pomoć pri obuci u istrazi kaznenih djela američkog Ministarstva pravosuđa (ICITAP) koje stranim vladama pomaže u razvoju profesionalnih policijskih usluga.

Zagreb - oprema za obuku policijskih službenika, koju je Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala hrvatskom MUP-u predstavljena je danas u Policijskoj akademiji.
Riječ je o zaštitnoj odjeći, odnosno "oklopu" marke "Red Man" namijenjenom policijskim instruktorima za obuku borilačkih i samozaštitnih vještina, te kompjutorskom simulatoru uporabe malog vatrenog oružja. Taj sustav prvi je takve vrste u Hrvatskoj, a funkcionira na način da policajac elektronskim pištoljem gađa mete projicirane na ekranu.
Osim vježbi gađanja meta, sustav nalik kompjutorskim igrama, pruža i prikaze raznih različitih situacija u kojima policajci moraju uporabiti vatreno oružje.
Po riječima veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Ralpha Franka, ova će donacija hrvatskoj policiji omogućiti bolju fizičku i mentalnu pripremljenost, te im pomoći u donošenju odluka u kritičnim situacijama.
Ministar unutarnjih poslova Šime Lučin rekao je da je donacija, među ostalim, svjedoči o dobroj suradnji dviju zemalja.
Naglasio je da je MUP kao jednu od glavnih ovogodišnjih zadaća odredio izobrazbu i usavršavanje svojih uposlenika, što je, kaže, brzo dovelo i do poboljšanja policijskih rezultata, posebno na područjima suzbijanja krijumčarenja droga i ilegalnih migracija.
Hrvatska je donaciju dobila u sklopu Međunarodnog programa za pomoć pri obuci u istrazi kaznenih djela američkog Ministarstva pravosuđa (ICITAP) koje stranim vladama pomaže u razvoju profesionalnih policijskih usluga.

Stranica