Akcija darivanja krvi u Policijskoj akademiji

Slika /02_vijesti/2022/10 mjesec/akcija darivanja krvi.jpg

Za 18. generaciju polaznika Srednjoškolskog programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka bila je ovo prva akcija kojoj su se odazvali odjeveni u policijsku odoru

U Policijskoj akademiji održana je akcija darivanja krvi kojoj su se i ovaj puta odazvali brojni polaznici i učenici Policijske škole „Josip Jović“, studenti Visoke policijske škole,  polaznici drugih oblika obrazovanja i  zaposlenici Policijske akademije.

Za 18. generaciju polaznika Srednjoškolskog programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka bila je ovo prva akcija kojoj su se odazvali odjeveni u policijsku odoru.  Također se i učenicima Srednje policijske škole koji su navršili 18 godina ispunila želja da po prvi puta daruju krv i na taj način pomognu nekome u ozdravljenju.

Brojni su ih djelatnici Policijske akademije svojim primjerom redovitog sudjelovanja u akcijama potakli na humani čin darivanja krvi.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb s kojim Policijska akademija niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Volju da pomognu drugima darivanjem jedinog lijeka koji se ne može proizvesti umjetnim putem pokazalo je 190 darivatelja koji su pristupili akciji, a nakon liječničkog pregleda  prihvaćena je 131 doza krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj akademiji  nastavlja se iz godine u godinu uz doprinos novih generacija polaznika i učenika Policijske škole „Josip Jović“ među kojima mnogi po prvi puta daruju krv. U ovoj akciji obitelj darivatelja krvi dobila je 65 novih članova.

Hvala svima koji su ovom akcijom iskazali dobrotu i nesebičnost!

Stranica