Akcija darivanja krvi u Policijskoj akademiji

Na Policijskoj akademiji akcije darivanja krvi organiziraju se već tridesetak godina i gotovo uvijek rezultiraju velikim brojem prikupljenih doza, no ovaj je puta oboren rekord

Na Policijskoj akademiji organizirana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Zavodom za transfuzijsku medicinu.

Zbog velikog broja polaznika 17.  generacije Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac, koji su u ranije provedenoj anketi iskazali želju za darivanjem krvi, akcija je organizirana u dvodnevnom trajanju. U tjednu koji je započeo obilježavanjem dana ljubavi, tijekom utorka i srijede, u predvorju Policijske škole vladala je atmosfera sreće i zadovoljstva, strpljivog čekanja u redu na pregled liječnika i želje za pomaganjem ljudima kojima je darovana doza krvi nada za ozdravljenje.

Akciji je pristupilo ukupno 260 darivatelja – zaposlenici, studenti, polaznici raznih programa obrazovanja u Policijskoj akademiji i najbrojniji -  polaznici Policijske škole „Josip Jović“.

Rezultat akcije je prikupljanje neprocjenjivo vrijednih 199 doza krvi.

U Policijskoj akademiji akcije darivanja krvi organiziraju se već tridesetak godina i gotovo uvijek rezultiraju velikim brojem prikupljenih doza, no ovaj puta je oboren rekord.

Od ukupnog broja darivatelja čak 139 osoba darovalo je krv po prvi puta i na taj način se uključilo u veliku obitelj darivatelja krvi.

Ankica Jakunić iz Gradskog društva Crvenoga križa Zagreb zahvalila je načelnici Policijske akademije dr. sc. Davorki Martinjak na organizaciji akcije. Tom prilikom načelnica Martinjak istaknula je kako Policijska akademija s radošću sudjeluje i podržava humanitarne projekte i akcije te se nada da će nam povoljnija epidemiološka situacija omogućiti još bolji angažman. 

Ponosni smo na mlade ljude, buduće policijske službenice i službenike, koji nesebično pokazuju svoju plemenitost koja je ključna karakteristika humanog zanimanja za koje se školuju i od srca zahvaljujemo svim sudionicima akcije.

Pisane vijesti