Akcija darivanja krvi u Policijskoj akademiji

U akciji darivanja krvi u Policijskoj školi prikupljeno 100 doza krvi

U Policijskoj akademiji održana je akcija darivanja krvi kojoj su se i ovaj puta odazvali brojni polaznici Policijske škole „Josip Jović“, studenti  i zaposlenici Policijske akademije.

Akcija je održana u dva termina, u ponedjeljak i srijedu 12. i 14. travnja, kako bi se osigurali zahtjevni uvjeti provođenja akcije u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Niz godina Policijska akademija surađuje s Gradskim društvom Crvenoga križa i Zavodom za transfuzijsku medicinu organizirajući nekoliko akcija darivanja krvi godišnje, a osobito u trenucima povećanih potreba za zalihama krvi.

Volju da pomognu drugima darivanjem krvi pokazala je 151 osoba koja je pristupila akciji. Naposljetku je prikupljeno 100 doza krvi, a u veliku obitelj darivatelja uključilo se 20 novih članova.

Polaznici policijske škole, većinom mladići i djevojke koji su prije dolaska u Policijsku školu tek izašli iz školskih klupa, prvi puta su u odori hrvatske policije imali priliku iskazati su svoju dobrotu i plemenitost darujući svoju krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj akademiji nastavlja se iz godine u godinu uz doprinos novih generacija polaznika Policijske škole među kojima mnogi po prvi puta daruju krv i postaju dio obitelji darivatelja.
 

Hvala svima za dobrotu i nesebičnost!

Pisane vijesti