Akcija darivanja krvi održana u Policijskoj školi „Josip Jović“

Humanitarnom akcijom darivanja krvi obilježen je završetak teorijskog dijela obrazovanja polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

U Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u prostorijama Policijske škole „Josip Jović“ u srijedu, 26. lipnja 2024. godine održana je akcija darivanja krvi.
 
Akcija je održana u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Zavodom za transfuzijsku medicinu. Odazvalo se preko 80 polaznika svih oblika obrazovanja na Policijskoj akademiji i zaposlenika sa željom da daruju krv.

Najbrojniji darivatelji ipak su bili polaznici Policijske škole koji su strpljivo čekali na red za pregled i razgovor s liječnicima kako bi im odobrili pristupanje darivanju. 

Ovom akcijom i plemenitim činom darivanja krvi obilježili su završetak teorijskog dijela obrazovanja prije odlaska na stručnu praksu. U akciji je prikupljeno je 68 neprocjenjivo vrijednih doza krvi koje nekome mogu pomoći u ozdravljenju ili spasiti život.

Brojni polaznici i polaznice, učenici i učenice Policijske škole upravo ovdje postaju darivatelji krvi, a najbolji primjer za to su im njihovi nastavnici, odgajatelji, kolege i kolegice, zaposlenici Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenih“ koji redovito sudjeluju u akcijama.

U ovoj akciji Policijska akademija je dobila 21 novog člana obitelji darivatelja. Jedan od njih je i nastavnik stručnih predmeta u Policijskoj školi Jurica Buneta koji je prigodom svog 50. darivanja krvi istaknuo kako krv daruje radi pomaganja drugima i pozvao sve polaznice i polaznike da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

U Policijskoj školi potiče se sudjelovanje polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka i učenika Policijske škole u humanitarnim aktivnostima kojima se kod njih podiže svijest o potrebi pomaganja, suradnje s društvenom zajednicom te pružanja potpore i empatije prema ranjivim članovima društvene zajednice.

Njihovo zadovoljstvo zbog mogućnosti da učine dobro pokazuje da su odabrali poziv koji odgovara upravo njima - policijski poziv.

Hvala svim darivateljima za dobrotu i nesebičnost!

Pisane vijesti