Akcija darivanja krvi na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“

Najbrojniji darivatelji krvi u akcijama organiziranim u Policijskoj akademiji su polaznici  i učenici  Policijske škole „Josip Jović“

U Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ u prostorijama Policijske škole „Josip Jović“ 1. i 2. ožujka organizirana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi.

Tijekom dvodnevne aktivnosti u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Zavodom za transfuzijsku medicinu s željom da daruju krv pristupilo je 175 polaznika raznih oblika obrazovanja, djelatnika i studenata.

Najbrojniji darivatelji su ipak bili polaznici i učenici Policijske škole koji su strpljivo čekali na red za pregled i razgovor s liječnicama kako bi im odobrile pristupanje darivanju. Brojni među njima krv su darivali prvi puta, sretni što su dobili mogućnost uključiti se u ovu plemenitu aktivnost.
Na posljetku je prikupljeno je 135 neprocjenjivo vrijednih doza krvi koje nekome mogu pomoći u ozdravljenju ili spasiti život.

U Policijskoj školi potiče se sudjelovanje polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac / policajka i učenika Srednje policijske škole u humanitarnim aktivnostima kojima se kod njih podiže svijest o potrebi pomaganja, suradnje s društvenom zajednicom te pružanja potpore i empatije prema ranjivim članovima i skupinama društvene zajednice.

Njihovo zadovoljstvo zbog mogućnosti da učine dobro pokazuje da su odabrali poziv koji odgovara upravo njima – policijski poziv.

Hvala svim darivateljima za dobrotu i nesebičnost!

Pisane vijesti