476. milenijska fotografija Šime Strikomana: "Prisega u PA"

Slika topvijesti/2015/srpanj/SimeStrikomanMilenijskafoto/naslovna.jpg
Foto: Šime Strikoman
 
Poznati vodički fotograf, akademski filmski snimatelj i autor projekta "Strikomanov milenijski svijet" Šime Strikoman snimio je 476. milenijsku fotografiju "Prisega u Policijskoj akademiji" jučer, 16. srpnja 2015. godine.
 
Milenijska fotografija stilizirani je grb Policijske akademije koji su formirali polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih 2014/2015., te skraćeni naziv generacije P-10 koji su formirali grb zajedno sa svojim voditeljima i odgajateljima. Trenutak svečane prisege bila je prigoda da i roditelji, prijatelji i svi gosti na svečanoj prisezi, kao i visoki uzvanici budu dio milenijske fotografije.
 
Fotografija je snimljena zahvaljujući i suradnji Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, vatrigasaca iz Dubrave, s kojima Šime Strikoman i Policijska akademija i inače dobro surađuju. Šime Strikoman o svojoj 476. milenijskoj fotografji rekao nam je: "Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo snimiti ovu fotografiju. Ovo je prva milenijska fotografija s policijom, s kojom inače dobro surađujem u ovom projektu. Fotografija je efektna. Posebno mi je drago što sam imao priliku snimiti je za ove svečane prigode. Posebno su me se dojmili ti mladi ljudi, njihovi odgajatelji i način kako su se pripremali za prisegu i fotografiju, te prostor Policijske akademije, kako je očuvan i njegovan. Ona će sigurno biti jedna od značajnijih fotografija u projektu "Strikomanov milenijski svijet" jer je efektna fotografija. Ovo je bila prva fotografija na kojoj su policajci, a nadam se ne i zadnja."


Stranica