2. Međunarodni tjedan na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2013/listopad/eustandard00.jpg

Od 22. do 24. listopada akademija će ugostiti niz istaknutih svjetskih stručnjaka, a dobrodošlicu i ugodan boravak na svečanom otvorenju zaželio im je i načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović.

Foto: MUP

„EU standardi u izobrazbi policijskih službenika“, naziv je 2. Međunarodnog tjedna, koji je u utorak, 22. listopada započeo na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Od 22. do 24. listopada akademija će ugostiti niz istaknutih svjetskih stručnjaka, a dobrodošlicu i ugodan boravak na svečanom otvorenju zaželio im je i načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović.

„Struktura i broj sudionika Međunarodnog tjedna kojeg danas otvaramo, a posebno visoka i respektabilna razina eksperata, koji će u sljedeća tri dana s nama podijeliti svoja vrijedna znanja i iskustva, teme koje su izrazito zanimljive i dobro usmjerene kako za policijsko obrazovanje tako i za rad policije uopće – sve to ispunjava me zadovoljstvom i uvjerenjem da ćemo u četvrtak akademiju ispuniti s novostečenim poznanstvima te vrijednim spoznajama i iskustvima“, kazao je Želimir Radmilović.

Već prvi dan Međunarodnog tjedna započeo je radno. Prvu prezentaciju na temu „Područje policijske znanosti i sigurnosti u europskom visokoškolskom obrazovanju“ održao je voditelj Odjela forenzičke znanosti Sveučilišnog Centra Civilne Garde u Španjolskoj, Emilio Veron Bustillo. S obzirom da je Republika Hrvatska nedavno postala članicom Europske unije, stručnjaci na 2. Međunarodnom tjednu  govorit će o temama koje su od velike važnosti za EU. 

O Programima prevencije kriminaliteta tijekom današnjeg dana govorit će i načelnik za kriminalističku izobrazbu centra za stručno usavršavanje i osposobljavanje iz Velike Britanije, Paul O,Dowd. Svojim prezentacijama najnovijih praksi i dostignuća na području policijske znanosti i sigurnosti, sudionike Međunarodnog tjedna upoznat će Seppo Kujala i Paul Karlsson iz Finske, Gorazd Meško iz Slovenije, Lee Rainbow iz Velike Britanije i Detlef Schroeder, zamjenik direktora CEPOL-a.



Stranica