15. sastanak nacionalnih CEPOL jedinica

Na 15. sastanku nacionalnih CEPOL jedinica sudjelovala voditeljica hrvatske nacionalne CEPOL jedinice Lidija Pentavec

Od 9. do 10. travnja 2024. godine pod belgijskim predsjedanjem održan je sastanak voditelja CEPOL nacionalnih jedinica, na kojem je sudjelovala voditeljica hrvatske nacionalne CEPOL jedinice Lidija Pentavec.

Tijekom sastanka voditelji nacionalnih CEPOL jedinica imali su priliku upoznati se s aktivnostima i postignućima, kao i o planiranim aktivnostima Agencije.

Program sastanka je uključivao predstavljanje rada novih Odjela za obuku (EU training hub) i Odjela za strateško planiranje i upravljanje, kao i prezentaciju CEPOL-ovih projekata jačanja kapaciteta (EUROMED Police, TOPCOP, WB PaCT i EU4Security Moldova) i mentorskog programa.

Pored toga najavljeno je preseljenje u novo sjedište do kraja 2024. godine, koje je za CEPOL osigurala mađarska Vlada. Ugovor o novom sjedištu CEPOL-a je potpisan i čeka odobrenje u mađarskom parlamentu.

Zgrada ima 13 katova i puno će bolje odgovarati potrebama CEPOL-a jer će imati veliku konferencijsku dvoranu, studija za webinare, sale za sastanke, dovoljno ureda, restoran, kafić i dr.

Tijekom sastanka održane su i radionice posvećene CEPOL-ovom programu razmjene i CEPOL-ovoj kibernetičkoj akademiji.

Rezultati radionica bit će predstavljeni na Upravljačkom odboru CEPOL-a u svibnju ove godine u Belgiji.

Pisane vijesti