10. policijsko skijaško natjecanje Sljeme 2023

Na zagrebačkom Sljemenu održano 10. policijsko skijaško natjecanje

U četvrtak, 23.02.2023.godine, zagrebačko Sljeme je ugostilo najbolje skijaše – policijske službenike iz šest europskih zemalja sa kojima Ministarstvo razvija i održava suradnju po raznim projektima a jedan je i „Sigurna turistička sezona“.

Na desetom, jubilarnom natjecanju u organizaciju zagrebačkog skijaškog saveza i Policijske akademije „ Prvi hrvatski redarstvenik“, sudjelovalo je 40 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji veleslaloma. Nastupili su natjecatelji iz Republike Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. 

Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je natjecatelj iz Austrije Andreas Meklau, drugo mjesto također natjecatelj iz Austrije Patrick Dragaschinig, dok je treće mjesto zauzeo slovenski natjecatelj Tonček Čeplak.
U ženskoj kategoriji prvo mjesto zauzela je Janine Speringer, drugo mjesto –Theresa Klug, te trće mjesto natjecateljica iz Slovenije Lucija Lipovšek.

Ujedno je održano i prvenstvo Ministarstvo unutarnjih poslova gdje je najbolji bio Ivica Biletić sa Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik, drugo mjesto osvojio je Dominik Ravančić iz PU krapinsko zagorske dok je treće mjesto zauzeo Ivica Petek - Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“. Prigodne pokale i medalje uručili su najboljima zamjenik glavnog ravnatelja policije Damir Barić, zamjenica načelnika policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Mirjana Abramović, te načelnik policijske škole Josip Jović Mario Bošnjak.
 
Svi natjecatelji uopćuju riječi pohvale organizatorima natjecanja i vesele se ponovnom susretu.


Stranica