​Uspješno dovršen trodijelni ciklus online pedagoško-instruktivnih seminara

Ukupno 27 policijskih službenika iz policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, vukovarsko-srijemske i karlovačke te iz Uprave za granicu prošlo je online obuku za predavače-instruktore

Epidemiološka situacija uslijed novog koronavirusa i nedavni potres u Zagrebu nametnuli su ustrojstvenim jedinicama Policijske akademije novo promišljanje provođenja obuke za policijske službenike.

Služba za stručno usavršavanje i specijalizaciju i Služba za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko knjižničnu djelatnost osmislile su, organizirale i provele prvu online obuku na Policijskoj akademiji, kroz tri petodnevna pedagoško-instruktivna seminara za predavače. Uz korištenje postojećeg sustava e-obrazovanja Policijske akademije te Skype for Business, pedagoško-instruktivni seminar proveden je u potpunosti online, pokazavši opravdanost, svrsishodnost i funkcionalnu uporabljivost moderne obrazovne tehnologije.

U obuku je bilo uključeno 27 policijskih službenika, koji su neometano pratili online nastavu u svojim policijskim upravama – dubrovačko-neretvanskoj, vukovarsko-srijemskoj, karlovačkoj i Upravi za granicu.
Za dokazivanje stečenih pedagoških kompetencija svaki polaznik riješio je četiri online testa, održao usmeno izlaganje, izradio PowerPoint prezentaciju i zadatke objektivnog tipa za provjeru znanja.
Svaka grupa imala je i priliku međusobne procjene i ocjenjivanja, pa su tako najbolje ocijenjeni Kristina Duvnjak iz Uprave za granicu u prvoj grupi, Milena Žuljević iz Uprave za granicu u drugoj grupi te Ivan Luetić iz PU vukovarsko-srijemske, GP Tovarnik u trećoj grupi.

Iako na daljinu, seminar je pružio priliku za upoznavanje, druženje, učenje i polaznicima i organizatorima, te dokazao da se i na ovaj način može kvalitetno poučavati.
Posebno konstruiranim evaluacijskim upitnikom provjereno je zadovoljstvo polaznika, korisnost obuke i učinkovitost online modela. Izrazito dobre ocjene seminara, brojni pozitivni komentari i pohvale razlog su za nastavak i proširenje online modela na sve razine obrazovanja u sklopu Policijske akademije.

Voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Mirjana Abramović zahvalila je na kraju svima koji su sudjelovali u ovom trodijelnom ciklusu online seminara jer su korištenjem modernih tehnologija doprinijeli razvoju policijskog obrazovanja i pokazali kako je Policijska akademija, iako pogođena pandemijom i potresom, tu za sve djelatnike.

Stranica