Policijski zbor i tamburaški orkestar

Sastavni dio života Policijske akademije od njezinog osnivanja bili su i glazbeni sadržaji. U sklopu Akademije djeluju Mješoviti zbor, Klapa, Solo pjevači, Tamburaški orkestar i Tamburaška škola za početnike. Glazbene aktivnosti namijenjene su svima koji vole glazbu. U tim aktivnostima neki se sa prakticiranjem glazbe susreću prvi put, a mnogi imaju mogućnost usavršiti svoje, ranije stečeno umijeće. U glazbenim ansamblima Policijske akademije, kroz sve protekle godine, sudjelovale su stotine policijskih kadeta, polaznika tečajeva i studenata koji su svoje slobodno vrijeme ispunjavali glazbom. 

Od bivših polaznika Policijske akademije, a sadašnjih policijskih službenika, formirani su Tamburaški orkestar i Vokalni ansambl MUP-a koji nastupaju za potrebe MUP-a, ali su vrlo aktivni i u koncertnom životu.

Kroz proteklo vrijeme glazbeni ansambli Policijske akademije i MUP-a nastupili su u mnogim značajnim prigodama: na glazbenom festivalu "Zlatne žice Slavonije" u Požegi; na glazbenom festivalu "Hrvatski pleter"; na koncertima povodom Dana policije u KD "Vatroslav Lisinski"; na dodjeli nagrada za životno djelo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta; na koncertima u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje; u predstavama kazališta Gavella, Komedija i HNK; na božićnim koncertima u Policijskoj školi; na izložbi "Crtice iz povijesti hrvatske policije" u Lepoglavi, na otvaranju izložbe "Ponos domovine" te na mnogim drugim izložbama; na cjelovečernjem koncertu "Popevka za ljubav, a suza za kraj" u Lepoglavi; na cjelovečernjem koncertu prilikom obilježavanja Dana Grada Novske; na koncertu „Najljepše pjesme Podravine i Lijepe naše“ u Koprivnici; više puta u domovima za starije i nemoćne osobe; na humanitarnim koncertima; na proslavama raznih obljetnica te u mnogim drugim situacijama.
Gostovali su u mnogim gradovima Hrvatske, a imali su i međunarodnu suradnju pa su tako gostovali u Veneciji i u Trstu.

Najveći dio repertoara orkestra čine klasična djela svjetske glazbene baštine, obrade hrvatskih narodnih pjesama te djela s područja pop i rock glazbe. Vokalni solisti orkestra su članovi koji, uz sviranje, uvježbavaju i vokalnu tehniku te solo pjevanje. Najčešće su to pjevači koji su iskustvo pjevanja stekli u Mješovitom zboru Policijske akademije.

Voditeljica i dirigentica glazbenih ansambala Policijske akademije te Tamburaškog orkestra i Vokalnog ansambla MUP-a je prof. Nevenka Pavleković.

Nevenka Pavleković je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod akademika, skladatelja i muzikologa prof. dr. Lovre Županovića, a u Policijskoj akademiji kao glazbeni pedagog te voditeljica i dirigentica glazbenih ansambala, radi od 1991. godine.

  
Audicija i kontakt:
Probe glazbenih ansambala održavaju se u poslijepodnevnim i večernjim satima, dva puta tjedno, a dobrodošli su svi koji vole glazbu. Informacije o audicijama i upisima novih članova mogu se dobiti putem telefona ili e-maila.
 
Telefon:
01 2426 375
098 385 029

E-mail:
npavlekovic@mup.hr
npavleko@fkz.hr