Održana promocija knjige Gospodarska kriminalistika - uvod u kriminalističko istraživanje gospodarskog kriminaliteta i korupcije (drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje) izv. prof. dr. sc. Ante Orlovića

U knjižnici Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ predstavljena je  knjiga Gospodarska kriminalistika -  uvod u kriminalističko istraživanje gospodarskog kriminaliteta i korupcije (drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje)  izv. prof. dr. sc. Ante Orlovića

Promociji knjige su prisustvovali zamjenica načelnika Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Mirjana Abramović, nekoliko rukovoditelja ustrojstvenih jedinica Policijske akademije, profesori Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti te drugi djelatnici.
 
Autor knjige je izv. prof. dr. sc. Ante Orlović, prof. struč. stud. u trajnom izboru i aktualni dekan Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.
 
Knjiga se sastoji od četiri dijela, obuhvaća 15 poglavlja, u opsegu od 602 stranice. Ključne teme obrađene u knjizi su gospodarstvo, gospodarski kriminalitet, korupcija, gospodarska kriminalistika.
 
Knjigu su recenzirali izv. prof. dr. sc. Damir Piplica i izv. prof. dr. sc. Lucija Sokanović, a na promociji je o knjizi i autorovom stručno-znanstvenom radu govorio recenzent Piplica. Istaknuo je važnost izdavanja ovog udžbenika te njegovo iznimno mjesto u hrvatskoj literaturi u području gospodarskog kriminaliteta i korupcije.
 
Okupljenima se obratio i autor knjige izv. prof. dr. sc. Ante Orlović te je izdvojio relevantne tematske cjeline obrađene u knjizi. Posebno je naglasio društvenu važnost predmetne problematike, njezinu specifičnost te potrebu snažnijeg i sustavnijeg intrainstitucionalnog i interinstitucionalnog djelovanja na području sprječavanja i suzbijanja gospodarskog kriminaliteta i korupcije u Republici Hrvatskoj. Ključni preduvjeti za to su posjedovanje odgovarajućih specijalističkih znanja i vještina primarno iz područja ekonomije, prava i kriminalistike i to kod policijskih službenika kao i kod službenika drugih nadležnih državnih institucija.
 
Na kraju predstavljanja zamjenica načelnika Mirjana Abramović kazala je kako Policijska akademija podržava rad izdavačke djelatnosti te da i ovo izdanje zauzima značajno mjesto u nakladi MUP-a.
 
Program je moderirala urednica knjige Antonija Rakuljić koja je istaknula da joj je bilo zadovoljstvo raditi u svojstvu lektora odnosno urednika na više knjiga profesora Orlovića.
 
Promocija knjige je organizirana u suradnji s Alumni klubom Veleučilišta kriminalistike i javne  sigurnosti.


Pisane vijesti