Varaždin – Polaznici Policijske akademije predstavili natječaj za zanimanje policajac na Sajmu poslova

Slika PU_V/vijesti/2018/sajam/IMG_20180412_105044.jpg

Danas, 12. travnja od 10 do 14 sati u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je Sajam poslova u Varaždinskoj županiji. Između ostalih ponuda zanimanja i policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zajedno sa predstavnicom Policijske akademije i polaznicima za zanimanje policajac na Policijskoj akademiji predstavili su natječaj za zanimanje policajac. Učenici i svi zainteresirani mogli su dobiti sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju. Također su mogli osobno postavljati pitanja polaznicima i čuti njihova razmišljanja i iskustva o pohađanju Policijske akademije.

Foto: PU varaždinska
Danas, 12. travnja od 10 do 14 sati u  Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je Sajam poslova u Varaždinskoj županiji. Između ostalih ponuda zanimanja i policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zajedno sa predstavnicom Policijske akademije i polaznicima za zanimanje policajac na Policijskoj akademiji predstavili su natječaj za zanimanje policajac. Učenici i svi zainteresirani mogli su dobiti sve potrebne informacije o upisu  na Policijsku akademiju. Također su mogli osobno postavljati pitanja polaznicima i čuti njihova razmišljanja i iskustva o pohađanju Policijske akademije.
Policijski prostor posjetio je načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić zajedno sa svojim zamjenikom Darkom Blažijem.  
Napominjemo da je Ministarstvo unutarnjih poslova  raspisao natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za policajce. Planira se upis 600 polaznika koji će sa školovanjem započeti  10. rujna 2018. godine. Rok za podnošenje prijava traje do 06. srpnja 2018. godine.
Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani koji imaju završenu četverogodišnju srednju školu, da na dan 10. rujna 2018. godine nemaju navršenih 28 godina života,imaju  posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, da su dostojni za obavljanje policijske službe te da nisu članovi političke stranke.
Za vrijeme školovanja, polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Program obrazovanja na Policijskoj akademiji u Zagrebu  traje godinu dana, nakon čega se kandidati koji ga uspješno završe primaju na vježbenički staž u trajanju od 6 mjeseci. Nakon vježbeničkog staža kandidati su dužni položiti državni stručni ispit i provesti najmanje 5 godina na radu u MUP-u.
Pozivamo zainteresirane da se jave na natječaj jer ovaj natječaj nudi siguran posao, mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Više informacija o natječaju može se pronaći na web stranicama MUP-a te na facebook stranici Policijske akademije MUP-a RH.


Stranica