Održano međunarodno skijaško natjecanje policijskih službenika

Slika topvijesti/2017/veljaca/skijanje_sljeme_2017.jpg

Na sljemenskom Crvenom spustu u četvrtak, 23. veljače 2017. godine, održano je peto policijsko skijaško natjecanje u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Zagrebačkog skijaškog saveza.

Foto: MUP

Na sljemenskom Crvenom spustu u četvrtak, 23. veljače 2017. godine, održano je peto policijsko skijaško natjecanje u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Zagrebačkog skijaškog saveza. Već četvrtu godinu za redom natjecanje ima međunarodni karakter, a osim hrvatskih, ove su godine u njemu sudjelovali i policijski službenici Republike Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

Od ukupno 71 prijavljenog skijaša i skijašice, utrku je završilo njih 49, sedam žena i 42 muškarca. Najbolji ukupni rezultat ostvarila je austrijska ekipa čiji policijski službenici nastupaju i profesionalno u svjetskim natjecanjima, a njihovi su predstavnici postigli najbolje pojedinačne rezultate u natjecanju u muškoj i ženskoj kategoriji.

Sve tri medalje u muškoj konkurenciji osvojili su austrijski policijski službenici. Medalja zlatnog sjaja otišla je u ruke Thomasu Bogenspergeru, srebro oko vrata zasjalo je njegovom kolegi Rudolfu Janku, dok je broncu odnio Werner Hintergerger.

Medalju i pehar za prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Alina Grischnig iz Austrije. Drugo mjesto osvojila je njena sunarodnjakinja Julija Agerer, a treće Janja Zapušek iz Slovenije.

Osim medalja i pehara, koje su im na pobjedničkom postolju uručili zamjenici glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i Zvonimir Vnučec, natjecatelji su osvojili i sportske torbe koje im je u ime Zagrebačkog skijaškog saveza uručio njegov predsjednik Darivoj Petrač. Njegovoj su se pak višegodišnjoj podršci u organizaciji zahvalili instruktor za borilačke sportove i voditelj skijaške sekcije Policijske akademije Mario Culej koji, uz pomoć načelnika Policijske akademije Želimira Radmilovića, već godinama realizira ovo natjecanje te zamjenici glavnog ravnatelja uručivši, u ime Ministarstva unutarnjih poslova, zahvalnicu Zagrebačkom skijaškom savezu.



Stranica