Polic i Ja – Mirko Filipović Cro Cop

Slika topvijesti/2017/sijecanj/CroCop007Nasl.jpg

„Policajac se treba držati pravila službe, ali svoje djelovanje mora usmjeriti više na prevenciju. Temelj policijskog djelovanja je preventiva, a policajac mora „kužiti“ taj posao.“

Foto: Policijska akademija

U nastavku aktivnosti „Polic i Ja Razgovori o društvu“, u srijedu 25. siječnja kao prvi gost u 2017. godini bio je Mirko Filipović Cro Cop, bivši policajac, majstor borilačkih vještina te bivši zastupnik u Hrvatskom saboru.

Pred prepunom dvoranom Filipović je, polaznicama i polaznicima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac u 2016./2017. godini, studentima Visoke policijske škole, kao i djelatnicima Policijske akademije i MUP-a u gotovo dvosatnom razgovoru evocirao uspomene na studentske dane na Policijskoj akademiji te na rad u Specijalnoj policiji. Najveći dio predavanja je, očekivano, bio usmjeren na njegovu profesionalnu sportsku karijeru koja traje već više od 20 godina.

I ovaj puta je ponovio kako je vjerojatno odradio svoju zadnju MMA borbu, uz mogućnost oproštajne borbe u Japanu. U budućnosti će se više posvetiti CRO COP Online Akademiji.

Razmišljajući o idealnom policajcu, Filipović je rekao: „Policajac se treba držati pravila službe, ali svoje djelovanje mora usmjeriti više na prevenciju. Temelj policijskog djelovanja je preventiva, a policajac mora „kužiti“ taj posao.“



Stranica