Svečana promocija na Visokoj policijskoj školi

Slika topvijesti/2015/prosinac/promocija/diplome.JPG

Na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu u petak, 18. prosinca, održane su svečane promocije za diplomirane studente stručnog studija Kriminalistika i specijalističkog diplomskog stručnog studija Kriminalistika. 

Foto: MUP  

Na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu u petak, 18. prosinca, održane su svečane promocije za diplomirane studente stručnog studija Kriminalistika i specijalističkog diplomskog stručnog studija Kriminalistika.

Stručni naziv stručni prvostupnik kriminalistike steklo je 110 studenata, dok je stručno zvanje stručni specijalist kriminalistike steklo 67 studenata.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, promociji je nazočio njegov zamjenik Evelin Tonković, a prisustvovali su zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec,  načelnik Ureda glavnog ravnatelja policije Zlatko Koštić, načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, pomoćnica načelnika Policijske akademije Danijela Petković, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima Aco Martinović i brojni drugi uzvanici.

Prodekan za stručni studij, magistar znanosti Davor Štrk čestitao je svim diplomandima  stručnog i specijalističkog studija i svečano otvorio promociju. Promotor stručnog studija Kriminalistike, docent Željko Karas je istaknuo kako „samo znanjem možemo ići naprijed“ i još jednom poželio sreću kriminalistima.

Najbolji studenti ovogodišnje promocije bili su Krešimir Filipić s izvanrednim prosjekom 4,81 i Vedran Žgela s prosjekom 4,45. Oba studenta su naglasila kako će stečeno znanje na Visokoj policijskoj školi upotrijebiti kako bi unaprijedili struku.

Prigodne nagrade najboljim studentima uručio je zamjenik ministra Evelin Tonković te istaknuo kako je ovo poseban dan za Ministarstvo unutarnjih poslova jer nema nijedne organizacije ili tehnologije koja može biti uspješna bez kvalitetnih ljudi. „Očekujemo od vas da u svojoj komunikaciji s građanima budete humani i susretljivi i da zapamtite da vi niste tu radi sebe nego ste vi tu radi građanina“, poručio je zamjenik ministra Tonković. Također je poslao važnu poruku, ne samo kriminalistima, nego svim suradnicima u Ministarstvu unutarnjih poslova, da je najveći alat u policijskom poslu dvije čarobne riječi „Molim Vas“ te u današnjoj borbi protiv kriminaliteta najvažniji je timski rad.

Osvrnuo se na modernizaciju i moderne tehnologije i kako se nada da će kriminalisti svoje stečeno znanje unaprijediti pomoću novih tehnologija koje će im pomoći u budućem radu.



Stranica