Na Visokoj policijskoj školi održane promocije diplomanata

Slika topvijesti/2014/prosinac/Promocija akademija/promtext1.jpg

Diplome te pohvale i nagrade najboljim studentima uručili su dekan Joško Vukosav i zamjenik ministra Evelin Tonković. Pohvaljena studentica stručnog studija je Marija Kaurić, a Dražen Flajs i Denis Vidaković specijalističkog diplomskog stručnog studija.  

Foto: MUP

Na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu danas su održane svečane promocije za 85 diplomanata stručnoga studija Kriminalistika i 81 diplomanta specijalističkog diplomskog stručnog studija Kriminalistika.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, promociji je nazočio njegov zamjenik Evelin Tonković, a prisustvovali su i Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, Miloš Judaš, prof.dr.sc. sa zagrebačkog Sveučilišta te Mate Laušić, general pukovnik.

Svečanost je otvorio doc.dr.sc. Joško Vukosav, dekan Visoke policijske škole koji je pozdravio sve uzvanike, dok je nekoliko prigodnih riječi diplomantima i okupljenim obiteljima uputio i promotor dr.sc. Damir Brnetić. Diplome te pohvale i nagrade najboljim studentima uručili su dekan Joško Vukosav i zamjenik ministra Evelin Tonković. Pohvaljena studentica stručnog studija je Marija Kaurić, a Dražen Flajs i Denis Vidaković specijalističkog diplomskog stručnog studija.

Uputivši nekoliko riječi okupljenima, zamjenik ministra Tonković, među inim je kazao: „Izuzetna mi je čast što pred sobom vidim mlade ljude i vjerujem da ovaj uspjeh koji ste postigli svojom upornošću, radom, odlučnošću i predanošću ispunjava ponosom i vas i vaše obitelji. I trebate biti ponosni i zadovoljni. Suočavamo se sa sve težim i složenijim oblicima kaznenih djela, sa sve većim sigurnosnim izazovima, s obzirom da i druga strana koristi znanje znanosti i tehnologije. Znanje koje ste stekli nije samo vaše, morate ga koristiti sa svojim kolegama, dograđivati ga jer to je stalni proces. Nikada ne dozvolite sebi da ukaljate ovaj častan poziv koji rijetki imaju priliku obavljati. U svom radu budite humani, susretljivi u odnosu s građanima, jer vi ste tu radi njih. Vodite računa da u postupanju vi provodite zakon i da niste iznad njega. Upotrijebite čarobne  riječi „molim vas“, koristite moćno oružje a to je da uvijek ostanete mirni, hladnokrvni i odlučni.“



Stranica