U Policijskoj školi „Josip Jović“ obilježen Dan europskih autora

Ovim događajem učenicima je približena europska književnost i jezično bogatstvo 

Dan europskih autora inicijativa je Europske komisije s ciljem pomoći mladima u istraživanju raznolikosti europske književnosti, a i ove se godine obilježava 25. ožujka.

Poticanje čitanja i pismenosti među mladima u fokusu je ovog događanja.

Posjetom Alis Marić, promicateljice čitanja i blogerice u Policijskoj školi „Josip Jović“ je 21.ožujka, obilježen Dan europskih autora. Učenicima trećih i četvrtih razreda, među kojima su junior ambasadori Europskog parlamenta, pridružili su se njihove kolegice i kolege iz projekta Škole ambasador Europskog parlamenta iz Gornjogradske gimnazije i Gimnazije Sesvete.

Događaju su bile nazočne i njihove senior ambasadorice Željka Župan Vuksan iz Gimnazije Sesvete, koja je i organizirala susret te Roberta Mijalić Krešić iz Policijske škole, kao i profesorica hrvatskoga jezika Ana Širinić iz II gimnazije te Renata Glavač-Glišić, profesorica psihologije iz Policijske škole.

Ovim događajem učenicima je približena europska književnost, jezično bogatstvo te je dan poticaj na čitanje predstavljanjem sadržaja nekoliko knjiga te čitanjem ulomaka koji i sami pridaju važnost čitanja i provođenju vremena uz knjigu.

Promicanjem čitanja utječe se, osim na bogatstvo rječnika i na upoznavanje drugih i različitih kultura što promiču i institucije Europske unije.

Pisane vijesti