Učenici Policijske škole „Josip Jović“ nastupili na I. sportskoj olimpijadi u organizaciji gradske četvrti Gornja Dubrava

Učenici trećih i četvrtih razreda Policijske škole „Josip Jović“ nastupali u sportskim disciplinama rukometa, šaha i atletike

Dubrava je bila u subotu 2. prosinca domaćin prvih Olimpijskih igara i stručno-znanstvene konferencije pod nazivom „Sport i zdravlje“ okupljajući odgojno-obrazovne ustanove, sportske klubove, stručnjake, znanstvenike, sportaše, udruge i građane u manifestaciji koja spaja sportsku, znanstvenu, javnozdravstvenu i edukativnu dimenziju.

Osim konferencijskog dijela, događanje je uključivalo i rekreativne aktivnosti, sportske igre za osobe s invaliditetom, tradicionalne sportske igre te sportske susrete u različitim disciplinama. Također su bile dostupne zdravstvene aktivnosti, uključujući mjerenje krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase, kako bi se potaknula svijest o zdravlju.

U znanstvenom dijelu konferencije, voditelj Službe za policijski trening Mario Culej je održao predavanje pod nazivom „ Sport u policiji i razvoj dualne sportske karijere“.

Osvrnuo se na važnost policijskog treninga te redovnog bavljenja tjelesnom aktivnošću koja je osnova za kvalitetno obavljanje policijskih zadaća, kao i vrhunskih sportaša - policijskih službenika koji postižu iznimne europske i svjetske sportske rezultate u raznim disciplinama.

Policijski vježbenik, Matija Gregurić u kratkom obraćanju prisutnima, iznio je kratak presjek svoje sportske karijere te buduće planove u policijskom poslu.

Naime, Matija je atletski reprezentativac u disciplini bacanje kladiva i trenutno je u ciklusu intenzivnih priprema za odlazak na predstojeće Olimpijske igre, koje se 2024. godine održavaju u Parizu.

Demo tim policijskog naoružanja pod vodstvom nastavnika Davora Benšaka prisutnima je demonstrirao razne tehnike rukovanja službenim vatrenim oružjem policije, dok su policijski službenici Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, vježbom prezentirali rad sa službenim psom osposobljenim za pronalazak krvi.

Učenici su se također okušali u izuzimanju tragova papilarnih linija koje im je prezentirao nastavnik stručnog predmeta kriminalistika Marko Budimirović na Policijskoj školi „Josip Jović“.

Ovime se Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ još jednom pokazala kao kvalitetan partner u organizaciji raznih sportskih natjecanja.

Pisane vijesti