Učenici Policijske škole „Josip Jović" na festivalu demokracije

Projekt Škole ambasador Europskog parlamenta provodi se u svim zemljama Europske unije

Junior ambasadori Policijske škole „Josip Jović" koji su uključeni u projekt Škole ambasadori Europskog parlamenta sudjelovali su u pratnji senior ambasadorice 6. i 7. studenog 2023. godine u Kući Europe na događanju pod nazivom Festival demokracije-budućnost mladih na izborima.

Prilika je to bila za stjecanje novih informacija i znanja o izlasku mladih na izbore, trendovima i razmatranju dobne granice za sudjelovanje na izborima te o utjecaju medija na mlade. Kroz ove teme na vrlo interaktivan način sudionike su vodili predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, profesori s Fakulteta političkih znanosti, predstavnici Instituta za društvena istraživanje, Mreže mladih Hrvatske te Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu.

Učenica Tea Merdžan iz 4.c i učenik Marko Dropulić, 3.b zadovoljni su sudjelovanjem te smatraju kako su puno naučili, a posebnu su pozornost obratili na pravo glasanja od šesnaeste godine što su neke zemlje Europske unije već uvele u svoj izborni sustav te im je dodatna vrijednost sudjelovanja na dvodnevnoj aktivnosti činjenica da su mogli iznositi svoje prijedloge i stavove.     

Projekt Škole ambasador Europskog parlamenta provodi se u svim zemljama Europske unije od 2016. godine, a u Hrvatskoj je status dobilo šezdeset škola među kojima je od prošle školske godine i Policijska škola „Josip Jović“.

Pisane vijesti