Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova osvojili ukupno 17 medalja od kojih su četiri zlatne te 13 pojedinačnih u 4 discipline

U disciplinama Standard, 9 mm, AIR Pistol  i  Pistol Centar Fire ekipno osvojena  su četiri prva mjesta.  

U španjolskom gradu Torrevieja gdje se održavaju devete Europske policijske i vatrogasne igre predstavnici MUP-a RH sa velikim uspjehom i odličnim rezultatima predstavili su Ministarstvo unutarnjih poslova.

Predstavnici MUP-a RH, Vlado Cindrić, Matija Cindrić, djelatnici  Interventne jedinice policije PU karlovačke, Veljko Županić, djelatnik Antiterorističke jedinice Lučko i Josip Ćelić, načelnik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ su u najboljem svjetlu pokazali spremnost u vještinama rukovanja oružjem u pet disciplina te brzom pucanju.

Osvojene medalje te pozicije na pobjedničkim postoljima, rezultat su napornog I dugotrajnog policijskog treninga.

Nepravedno bi bilo navoditi sve uspjehe navedenih policijskih službenika, ili ih  poimence  navoditi jer sigurno bi se netko, nenamjerno izostavio, no svakako valja naglasiti da dugi niz godina policijski službenici nastupaju na svjetskim, europskim policijskim i vatrogasnim prvenstvima i  natjecanjima gdje bilježe vrhunske rezultate, te iz toga proizlazi i Svjetski rekord iz 2011.godine sa Svjetskih policijskih i vatrogasnih igara koji je još i danas aktualan a  drži  ga Vlado Cindrić u disciplini Pistol Centar Fire 30+30.

Također, prošle godine, na istim Igrama u Rotterdamu osvojili su nevjerojatnih 17 medalja u različitim streljačkim disciplinama.

Kako bi Ministarstvo unutarnjih poslova i dalje imalo tako uspješne predstavnike, te se nastavilo sa još boljim rezultatima, Služba za policijski trening, koja je ustrojstvena jedinica Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ započela je sa radom 01. siječnja ove godine.

Primarni zadatak i cilj  policijskog treninga je što kvalitetnije osposobiti i kontinuirano usavršavati policijske službenike iz segmenata u primjeni borilačkih sportova i rukovanja vatrenim oružjem, a samim time proizlaze i rezultati koji su zapaženi na međunarodnoj sceni.

Kontinuiranom provedbom policijskog treninga te stvaranjem što kvalitetnijih materijalno-tehničkih uvjeta, svakodnevnim stručnim usavršavanjem, stvaramo pretpostavke za postizanje ovakvih vrhunskih rezultata.

Služba za policijski trening u svom planu i programu nastoji vrhunskim kategoriziranim sportašima-policijskim službenicima, osigurati organizacijsku i administrativnu potporu za kontinuirani trening i sudjelovanje na natjecanjima nacionalnog i međunarodnog karaktera.

U sustavu  Ministarstva unutarnjih poslova je velik broj policijskih službenika koji su kategorizirani vrhunski sportaši te postižu zapažene rezultate na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima, u sportovima koji su usko povezani sa policijskim poslom a to su lepeza borilačkih sportova ( judo, karate, taekwondo, boks i slični sportovi ) kao i streljaštvo i rukovanje vatrenim oružjem.
 
Još jednom, iskrene čestitke policijskim službenicima na osvojenim odličjima.
 
 
U disciplini Standard starijih od 50 godina:
Vlado Cindrić -  osvojeno prvo mjesto
Josip Ćelić -  osvojeno drugo mjesto
 
U disciplini Standard do 49 godina:
Matija Cindrić  -  osvojeno drugo mjesto
Veljko Županić  -  osvojeno treće mjesto
 
U disciplini 9 mm starijih od 50 godina:
Vlado Cindrić -  osvojeno prvo mjesto
Josip Ćelić -  osvojeno peto mjesto
 
U disciplini 9 mm do 49 godina:
Veljko Županić -  osvojeno prvo mjesto
Matija Cindrić -  osvojeno četvrto mjesto
 
U disciplini zračnog pištolja od 50 godina:
Vlado Cindrić -  osvojeno prvo mjesto
 
U disciplini zračnog pištolja do 49 godina:
Matija Cindrić -  osvojeno prvo mjesto
Veljko Županić - osvojeno treće mjesto
 
U disciplini Pistol Centar Fire od 50 godina:
Vlado Cindrić -  osvojeno drugo mjesto
Josip Ćelić -  osvojeno treće mjesto
 
U disciplini Pistol Centar Fire do 49 godina:
Veljko Županić  -  osvojeno prvo mjesto
Matija Cindrić -  osvojeno drugo mjesto
 

Pisane vijesti