U Policijskoj školi "Josip Jović" održan koncert "Pjesmom vas darujemo"

Uz izvođače Policijske škole "Josip Jović" na koncertu je nastupio i Zbor Prirodoslovne škole Vladimira Preloga sa solistima

U petak, 19. svibnja 2023. godine, povodom završetka školovanja završnih razreda, u Policijskoj školi "Josip Jović" održan je koncert pod nazivom "Pjesmom vas darujemo".
 
U programu su nastupili Zbor Policijske škole "Josip Jović" i vokalni solisti polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Zbor je na klaviru pratila prof. Nevenka Pavleković.
 
Uz izvođače Policijske škole "Josip Jović" na koncertu je nastupio i Zbor Prirodoslovne škole Vladimira Preloga sa solistima. Zbor je uvježbala i vodi prof. Bernarda Lokner.
 
Zajedničkim nastupom dvaju zborova ostvarena je suradnja između Policijske škole "Josip Jović" i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Bio je to događaj na kojem su došli do izražaja postignuća i talenti mladih ljudi. Koncert je završio zajedničkom izvedbom "Ode radosti" čime su oba zbora, uz svaki pojedinačni nastup, ostavili dubok dojam uspješnosti ovakvog vida suradnje.
 
Sve nazočne na početku je pozdravila i kroz program vodila prof. Nevenka Pavleković. Na kraju koncerta učenicima i polaznicima uputila je poruku kojom ih potiče na osobni rast, pozitivan utjecaj na druge, na empatiju i ljubav prema domovini. Ove vrijednosti važne su za razvoj mladih ljudi i mogu ih inspirirati da nastoje svakim danom biti sve bolji pojedinci i u svakoj situaciji dati najbolje od sebe.
 
Ispred Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" osmišljen je prigodni program za učenike goste koji je započet obilaskom knjižnice gdje su upoznati sa stručnom i ostalom literaturom, te sadržajem knjižnice od značaja za učenike, polaznike, policijske službenike i djelatnike MUP-a.
 
Primjenu policijskih ovlasti demonstrirali su polaznici Policijske škole "Josip Jović", pod vodstvom voditelja stručnog aktiva Policijskih ovlasti i njihove primjene Davora Kalema, kojom prilikom su se uključili i gosti učenici.
 
Na kraju su učenici obišli Muzej policije gdje su imali organizirani obilazak muzeja pod stručnim vodstvom, na koji način smo promotivnom aktivnošću na najbolji način zahvalili učenicima gostima s prof. Bernardom Lokner na zajedničkom organiziranom koncertu.
 
Ovakav vid suradnje kroz zajednički koncert pokazao se motivirajući za učenike i polaznike pa ćemo nastojati da takva suradnja postane tradicija te da se proširi na suradnju sa drugim strukovnim školama kao vid prijateljske suradnje bez elemenata natjecanja.

Pisane vijesti