Nastavlja se ciklus predavanja o zdravlju za učenice i učenike Policijske škole "Josip Jović"

Školskim kurikulumom za školsku godinu 2022./2023. predviđeni su preventivni zdravstveni programi o prevenciji karcinoma dojke, štetnosti pušenja, zaštiti od zaraznih bolesti i prevenciji dijabetesa

U veljači ove godine predavanjem o prevenciji karcinoma dojke započeo je ciklus predavanja za učenice i učenike Policijske škole "Josip Jović" u okviru izvannastavne aktivnosti „Preventivni zdravstveni programi“.

Ova izvannastavna aktivnost nastavljena je 3. travnja predavanjima na temu „Zaštite od zaraznih bolesti na radnome mjestu“ i „Prevencije dijabetesa“.

Jedna je to u nizu aktivnosti koje Policijska škola provodi u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb. Predavanja je održala doktorica Ljerka Mišura posebno ističući situacije u kojima su policijski službenici izloženi rizicima za svoje zdravlje, kao i važnost zdrave i uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti.   

Učenice i učenici 4. razreda mogli su čuti pregršt korisnih informacija o praktičnim mjerama zaštite od zaraznih bolesti u svakodnevnim situacijama, kako se zaštiti ili pomoći sebi i građanima.

Također su mogli čuti o čimbenicima koji utječu na pojavu šećerne bolesti i praktične savjete o načinu njezine prevencije.

Praćenjem znakova koje nam šalje tijelo, brigom o svome zdravlju i tjelesnom aktivnošću može se mnogo učiniti za kvalitetan i zdrav život. 

Pisane vijesti