Provedba pilot projekta "Domovinski rat - Josip Jović"

U Policijskoj školi "Josip Jović" nastavlja se provedba pilot projekta "Domovinski rat - Josip Jović"

U četvrtak, 2. ožujka 2023.g. u Policijskoj školi "Josip Jović" za polaznike Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka predavanje iz psihologije održao je prof. dr. sc. Mijo Nikić predsjednik Zaklade „Biskup Josip Lang“, predavač na Katoličko bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove.

Prof. dr. sc. Mijo Nikić, psiholog i teolog, magistrirao je dubinsku psihologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu i njegova predavanja imaju Interdisciplinarni pristup.

Polaznici su  stekli znanja o četiri razine osobnosti: tjelesne, psihička (emocionalna), društvena i duhovna, kako bi mogli bolje upoznati sebe da mogu razumijeti druge s ciljem što boljeg reagiranja u kriznim situacijama.

Na kraju predavanja polaznici su popunili anonimne anketne upitnike i uručeni su ima materijali koji se odnose na: „Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost?“, što im može biti od pomoći u osobnom i profesionalnom životu.

Predavanjima su prisustvovali načelnik Policijske škole „Josip Jović“, Mario Bošnjak, pomoćnica načelnika Policijske škole za nastavu, Irena Jurišić, te članovi predsjedništva Udruge  „TIGAR 90/91 Rakitje“: brigadni generali Darko Rukavina i Zdravko Andabak, brigadir Rajko Perić i tajnik Udruge Ivan Bošnjak.

Završnim riječima obratio se načelnik Policijske škole "Josip Jović", Mario Bošnjak koji se zahvalio predavaču prof. dr. sc. Miji Nikiću na sudjelovanju u projektu i zanimljivom predavanju. Koje će pomoći polaznicima da mogu bolje razumijeti kako su se osjećali prvi hrvatski branitelji među kojima je bio i Josip Jović, kada su prepoznali povijesni trenutak i stoljetnu želju hrvatskog naroda za slobodom i svojom državom, te su bili  spremni na žrtvu i za više ideale.

Također se je načelnik Bošnjak zahvalio članovima predsjedništva Udruge „Tigar 90/91 Rakitje“ i polaznicima najavio odlazak na terensku nastavu u „Bazu“ Rakitje, gdje će imati priliku bolje upoznati članove Udruge „TIGAR 90/91 Rakitje“ i iz prve ruke od generala i drugih suboraca Josipa Jovića, upoznati se s ulogom policije u Domovinskom ratu.
 

Pisane vijesti