Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ posjetili Tiflološki muzej u Zagrebu

"Human Rights Corner" - izvannastavna aktivnost polaznika programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Polaznici  Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka P 18 uključeni u izvannastavnu aktivnost "Human Rights Corner" koja je propisana Školskim kurikulumom 2022./2023. predvođeni nositeljicom aktivnosti, policijskom službenicom nastavnicom stručnih predmeta mr. Robertom Mijalić Krešić, posjetili su 16. veljače 2023. godine Tiflološki muzej u Zagrebu, jedan od rijetkih specijaliziranih muzeja u Europi koji se bavi senzibiliziranjem za osobe s invaliditetom s naglaskom na osobe oštećena vida.

Polaznici su vidjeli likovne radove osoba oštećenog vida, posjetili tamnu sobu kroz koju su prošli u potpunom mraku i tako osvijestili nemogućnost primanja informacija iz okoline pomoću osjetila vida. S druge strane, u mračnoj sobi imali su priliku upotrijebiti ostala osjetila – opip, njuh i sluh.

Na kraju posjeta tijekom radionice mr.sc. Željke Sušić, muzejske pedagoginje Tiflološkog muzeja okušali su se u pisanju brajice, što je po mišljenju polaznika jedno novo i neprocjenjivo iskustvo koje će im ostati u uspomeni. Ostvaren je cilj i svrha ovakvih aktivnosti, a to je senzibilizacija za osobe s invaliditetom i ispravan način pristupanja i postupanja od strane policijskih službenika.

Pisane vijesti