Započeo ciklus predavanja o zdravlju za učenike Policijske škole "Josip Jović"

Slika /02_vijesti/2023/2 mjesec/001.jpg

Školskim kurikulumom za školsku godinu 2022./2023. predviđeni su preventivni zdravstveni programi o prevenciji karcinoma dojke, štetnosti pušenja, zaštiti od zaraznih bolesti i prevenciji dijabetesa

U četvrtak, 9. veljače započeo je ciklus predavanja za učenike Policijske škole "Josip Jović" u okviru izvannastavne aktivnosti „Preventivni zdravstveni programi“.

Jedna je to u nizu aktivnosti koje Policijska škola provodi u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb. Prvo predavanje čija tema je bila „Prevencija karcinoma dojki“ namijenjeno je učenicama 3. razreda, ali i svim zainteresiranim polaznicama i polaznicima kako programa prekvalifikacije za zanimanje policajac tako i učenicima srednjoškolskog obrazovanja.

Sudionici predavanja mogli su čuti pregršt korisnih informacija o okolnostima koje utječu na rizik pojave karcinoma dojke. Isto tako čuli su mnogo o jednostavnim svakodnevnim navikama kojima se zloćudne bolesti mogu prevenirati. Praćenjem znakova koje nam šalje tijelo, brigom o svome zdravlju, redovitim samopregledima i tjelesnom aktivnošću može se mnogo učiniti za kvalitetan i zdrav život.

U nastavku ove izvannastavne aktivnosti slijede predavanja o štetnosti uporabe duhanskih proizvoda, zaštiti od zaraznih bolesti na radnome mjestu te prevenciji dijabetesa.

Stranica