Učenici Policijske škole „Josip Jović“ u posjetu kazališnoj predstavi "Realisti"

Dana 27.01.2023. godine u 20 sati učenici Policijske škole "Josip Jović" posjetili su Teatar ,,EXIT” u pratnji profesorice Hrvatskog jezika Ive Sieber i razrednika 4a razreda Nenada Vitanovskog, gdje su pogledali kazališnu predstavu ,,Realisti”. Predstava je započela u 20,15 sati u ugodnoj atmosferi i dvorani koja je bila prepuna zainteresiranih lica.

Takozvani realisti su kroz smijeh prikazali kaotičnu realnost i apsurde vremena u kojem živimo što je i sama tema predstave. Glumci Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljević zaslužni su za izmamljivanje osmijeha na licima učenika dok se suočavaju s istinom o životu.

Glumci su prikazivali probleme među ljubavnim parovima, diskriminaciju žena te aktualnu politiku i znatno male plaće koje primaju građani RH dok cijene na svakom koraku rastu.
Sve to su navedeni glumci prikazali glumom, pokretom i glazbenim točkama na pozornici među mnoštvom ljudi. Na kraju predstave svi su pljeskom dokazali da kad se na humorističan način pristupa teškim temama, sve je nekako podnošljivo te su gledatelji radosno izlazili iz svojih redova s nadom u bolji život.

Cjelokupna predstava "Realisti" pokazuje da unatoč svim objektivnim okolnostima, koje nas snalaze u našim životima, mi ipak ne preživljavamo nego i živimo ono što nam se u stvarnosti događa, a s odmakom možemo se svemu nasmijati. - napisala je učenica Anamarija Frančić, 4. a.

C'est la vie! 

 

Pisane vijesti