Svečano obilježavanje Dana policije

Za predan rad kojim su se protekle godine posebno istaknuli, odlikovano je sedam djelatnika i djelatnica Policijske akademije


Priznanje ministra unutarnjih poslova

U sklopu obilježavanja Dana policije jučer su na Policijskoj akademiji odlikovani članovi stručnog aktiva Sporta i samoobrane Policijske škole „Josip Jović“. Mariju Culeju, Silviju Faletaru, Saši Živčiću i Mateji Tomić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović svečano je uručio Priznanje za unaprjeđenje nastavnog programa Sport i samoobrana, koje uključuje novi poligon prepreka i nove testove za mjerenje spremnosti za polaznike za zanimanje policajac/policajka. Unaprjeđenje obuke modernizirat će obuku budućih naraštaja kroz situacijsku trenažnu obuku.

Voditelj stručnog aktiva Mario Culej zahvalio je u ime aktiva na dodijeljenom priznanju napomenuvši kako je novi program rezultat timskog rada: „Zahvaljujem svim nastavnicima na uloženom trudu i zalaganju pri izradi novog testa za prijem novih kandidata u sustav MUP-a te svim rukovoditeljima koji su podržali ovaj projekt.“ Rezultat tog zajedničkog rada jest situacijski i praktično primjenjiviji test poligon prepreka, kroz koji se procjenjuju one sposobnosti koje su bitne u zanimanju policajac/policajka – kao što je slučaj s testovima trčanja preko stepenica i imitacije vučenja unesrećenog, dodao je nastavnik predmeta Sport i samoobrana Silvijo Faletar.


Spomenica domovinske zahvalnosti

U povodu Dana policije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Mihovila odlikovano je još troje zaposlenika Policijske akademije. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na Pantovčaku je djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova svečano uručio Spomenice domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu, a tom prigodom odlikovani su i viša stručna savjetnica korektorica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Slava Rosandić, voditelj policijske vožnje Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Frano Čović i policijski službenik za metodologiju i taktiku uporabe službenih pasa Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Silvijo Smrček.

Svečanosti obilježavanja Dana policije prisustvovala je i načelnica Policijske akademije dr.sc. Davorka Martinjak te je tom prigodom zahvalila nagrađenima i naglasila kako je neizmjerno ponosna na rezultate Policijske akademije protekle godine, koja je bila obilježena brojnim izazovima. Nagrađeni djelatnici i djelatnice pritom su se svojim predanim radom protekle godine posebno istaknuli, a priznanja koja su im dodijeljena dokaz su da njihovi napori u unaprjeđenju policijskog obrazovanja na svim razinama – od nakladništva do obuke – nisu prošli nezamijećeno te da je obrazovanje među prioritetima Ministarstva unutarnjih poslova.

Pisane vijesti