Na Policijskoj akademiji održan radni sastanak s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Uz kvalitetne programe policijskog obrazovanja, Policijska akademija planira proširiti i programe za obrazovanje nastavnika i predavača

Na Policijskoj akademiji 23. rujna održan je radni sastanak s predstavnicima Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) u svrhu jačanja suradnje i intenziviranja zajedničkih aktivnosti vezanih za pedagoško i andragoško obrazovanje djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova. Policijska akademija time pokazuje kako joj je, uz kvalitetno obrazovanje policijskih službenika, jednako važno i jačanje kompetencija njezinih pedagoških i andragoških djelatnika.

Na sastanku su sudjelovali načelnica Policijske akademije, dr.sc. Davorka Martinjak, pomoćnica načelnice za obrazovanje i standard Mirjana Abramović, voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Ivana Herceg te predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja Vesna Anđelić i pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih Mario Vučić.

Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o proširivanju suradnje kako bi se što većem broju nastavnika i predavača Policijske akademije i ostalih ustrojstvenih jedinica MUP-a omogućila stručna andragoška naobrazba. Cilj je omogućiti kontinuirano usavršavanje koje prati suvremene andragoške smjernice za sve djelatnike koji sudjeluju u nastavi, bez obzira na to je li riječ o srednjoškolskom obrazovanju ili programima stručnog usavršavanja i specijalizacije za policijske službenike.

Uspješna suradnja s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih proteklih godina uključivala je sudjelovanje nastavnika Policijske škole „Josip Jović“ na radionicama i konferencijama u organizaciji ASOO-a, kao i suradnju u izradi više programa obrazovanja za policijske službenike te strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije policajac/policajka. Na jučerašnjem sastanku okvirno je dogovoreno da će savjetnici ASOO-a za nastavnike i predavače Policijske akademije tijekom iduće godine održati i niz pedagoških i andragoških radionica raznih tema, kako bi se u budućnosti osiguralo što kvalitetnije izvođenje nastave na svim programima policijskog obrazovanja.

Pisane vijesti