Predstavnici stranih policija u posjetu MUP-u

Slika topvijesti/rujan08/Strane_policije4.jpg
U sklopu obilježavanja Dana policije ovih je dana MUP, tj. Ravnateljstvo policije ugostilo brojne predstavnike stranih policija, većinom iz susjednih zemalja. Po završetku svih protokolarnih aktivnosti, a posebice nakon sinoć održane Svečane akademije u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje su među brojnim uzvanicima svečanost Dana policije dolaskom uveličali i predstavnici stranih policija, danas, 30. rujna, izaslanstva stranih policija u Ministarstvu unutarnjih poslova svečano su primili državni tajnici Ivica Buconjić i Ivo Bačić te glavni ravnatelj policije Marijan Benko. U uvodnom obraćanju ravnatelj Benko je zahvalio svim izaslanstvima na dolasku i sudjelovanju u svim aktivnostima vezanim proslavu Dana policije te izrazio nadu u nastavak dosadašnje uspješne i intenzivne suradnje policija, na zadovoljstvo svih građana.
Državni tajnik Ivica Buconjić u svom je obraćanju naglasio kako je hrvatska policija u posljednjih godinu dana postigle značajne rezultate, čemu u prilog idu i službene statistike razriješenosti najtežih kaznenih djela. „Uspjeh hrvatske policije prepoznat je od EUROPOL-a, povjerenika EU za Poglavlja 23. i 24., a s ponosom možemo danas istaknuti kako je kvaliteta i profesionalnost hrvatskog policijskog kadra prepoznata i u mirovnim misijama UN-a diljem svijeta. Također, istaknuo bih da smo iznimno zadovoljni i suradnjom sa susjednim policijama, posebice zajedničkim radom u sprječavanju i borbi protiv svih oblika organiziranog kriminala. Nadam se da će ta suradnja u budućem razdoblju biti još intenzivnija i da ćemo zajednički dati još veći doprinos boljoj sigurnosti svih naših građana“, rekao je na kraju tajnik Buconjić.

Cjelokupno obilježavanje Dana policije ovih su dana pratili predstavnici policija Crne Gore, Republike Srbije, BIH, Slovačke, Slovenije i Mađarske.



Stranica