doc. dr. sc. Ruža Karlović profesor visoke škole u trajnom zvanju

E-mail: rkarlovic@fkz.hr
Telefon: 01/ 2426 350
Konzultacije: utorak od 10 do 12 sati
 
Kratki životopis
 
Doc. dr. sc. Ruža Karlović - u nastavnom zvanju profesor visoke škole u trajnom zvanju profesora visoke škole. Nositeljica je dvaju kolegija na stručnom studiju Kriminalistika te izbornog kolegija na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Kriminalistika. Njezini znanstveni i stručni  interesi su fokusirani na policiju i sigurnost, prevenciju kriminala te Community policing.
Sudjeluje kao istraživač u međunarodnim (EUH2020, COST) i domaćim istraživanjima (HRZZ) te u aktivnostima Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN). Sudjelovala kao pozvani, vanjski član povjerenstava za obrane disertacija (external exemaniner) na Sveučilištima Sheffield Hallam University i Erasmus Universiteit Rotterdam. Autor je i koautor  stručnih i znanstvenih članaka, sažetaka s konferencija iz područja sigurnosti i policijskih znanosti te urednica i koautorica dviju knjiga međunarodnih izdavača Community policing – European Perspective u izdanju Springer i Security Technologies and Social Implications u izdanju Wiley. Član je znanstvenog i stručnog odbora dvaju časopisa. Članica je Nacionalne skupine za unaprjeđenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja. Članica je Europskog kriminološkog društva (ESC) i Hrvatskog sociološkog društva (HSD).

Pregled upisanih radova u CROSBI.

Odabrana sudjelovanja u međunarodnim i domaćim projektima:
  • PROPHETS - Preventing Radicalisation Online through the Proliferation of Harmonised Toolkit. Cilj projekta je istražiti  sociološko-psihološke uzroke on line radikalizacije  te razviti  IT alate koji mogu pomoći u prevenciji i istraživanju on line radikalizacije i kibernetičkog  kriminala i jačanju otpornosti pojedinaca i društva. 
  • COST mreža, projekt “Police Stop and Search - CA17102”. Cilj je komparativno istražiti europsku praksu primjene policijskih ovlasti (provjera identiteta osoba, pregledi). 
  • HRVATSKI MONITOR NASILJA - cilj je Istražiti pojavne oblike, uzroke i procesuiranje delikata nasilja s fokusom na zaštiti posebno ranjivih skupina žrtava.