Profesori Visoke policijske škole na međunarodnoj CEPOL znanstvenoj konferenciji

Konferenciju je organizirala Agencija Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva i Sveučilište Mykolas Romeris u Vilniusu

Od 7. do 10. lipnja 2022. u Vilniusu održana je znanstvena konferencija koja je okupila 200 sudionika iz 30 država i 7 međunarodnih organizacija. Konferenciju je organizirala Agencija Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva i Sveučilište Mykolas Romeris u Vilniusu.

Konferenciju je otvorila izvršna direktorica gđa Montserrat Marin Lopez koja je naglasila da se nove tehnologije razvijaju velikom brzinom, a da je zajednički rad uvijek bio ključan za uspjeh svake operacije te da bismo bili pokretači promjena moramo biti spremni prihvatiti nove izazove i nove metode rada. Izvrsna direktorica je nadalje naglasila da je sigurna da će i ova konferencija doprinijeti razmjeni znanja i stručnosti u oblikovanju budućnosti obuke za provedbu zakona dok punom brzinom idemo naprijed prema novoj eri digitalizacije.

Rektorica prof. dr. sc. Inga Žalèniene istaknula je da je priprema okvira za provođenje zakona za digitalno doba  jedno od najizazovnijih i najbitnijih pitanja s kojima se danas suočavamo. Naglasila je da naša društva postaju digitalnija nego ikada prije. No, glavni ciljevi reforme su postizanje najviših standarda profesionalne izvrsnosti, kvalitete, odgovornosti kao i puno poštivanje temeljnih ljudskih prava, transparentnosti, jednakosti i kompetencije.

Na konferenciji sa svojim radovima sudjelovali su i profesori Visoke policije škole prof. dr. sc. Ksenija Butorac, izv. prof. dr. sc. Krunoslav Antoliš i dr. sc. Hrvoje Filipović.
 


FOTO:CEPOL

https://www.cepol.europa.eu/media/news/preparing-law-enforcement-digital-age-cepol-research-science-conference-2022-kicks-off

Stranica