Korištenje usluge smještaja i prehrane na Policijskoj akademiji za vrijeme ispitnih rokova

S obzirom na trenutne uvjete na Policijskoj akademiji, uzrokovane posljedicama potresa i epidemijom koronavirusa, te uvažavajući epidemiološke upute i preporuke, Policijska akademija za vrijeme održavanja ispitnih  rokova može osigurati smještaj za ograničen broj osoba.

Prilikom smještaja poštivat će se preporučene epidemiološke mjere poput socijalne distance, obvezne dezinfekcije i mjerenje temperature pri ulasku na Policijsku akademiju.

S obzirom na ograničene smještajne kapacitete, smještaj na Policijskoj akademiji možemo osigurati isključivo onim studentima koji dolaze iz udaljenijih policijskih uprava i ne mogu u istom danu putovati i prisustvovati na ispitu.

Onim studentima koji mogu u istom danu putovati i prisustvovati ispitu, preporučuje se korištenje prava na putne troškove po odlasku i povratku s ispita koje je propisano u  članku 39. i 41. Pravilnika o policijskom obrazovanju (NN 113/12, 81/13 i 5/14) i ugovora o školovanju koje ste sklopili s Ministarstvom unutarnjih poslova.  Napominjemo kako je s ovom odlukom upoznato Ravnateljstvo policije i Kabinet ministra.

Zbog ograničenog kapaciteta nije moguće rezervirati smještaj više dana u kontinuitetu izvan datuma ispitnih rokova.  

Napominjem kako restoran na Policijskoj akademiji zbog oštećenja u potresu nije u funkciji, već se obroci dijele u holu Visoke policijske škole uz poštivanje svih epidemioloških uputa. Prehrana će se osigurati u obliku toplog obroka ili toplog sendviča, ovisno o mogućnostima.

Uz to još jednom obraćamo pozornost na prije dolaska na ispitne na Policijsku akademiju pročitate sve važne obavijesti i upute kao i raspored prostorija za održavanje ispita koji će se svakodnevno ažurirati.