Učenici Međunarodne osnovne škole Vedri obzori posjetili Muzej policije

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Uz razgledavanje Muzeja policije učenicima su održana predavanja i radionice koje su vodili stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ 

U utorak (8.2.2022.) Muzej policije posjetili su učenici 8. razreda Međunarodne osnovne škole Vedri obzori. Bright Horizons je međunarodna britanska osnovna škola koja se nalazi u Zagrebu, a djeci pruža širok i kreativan nastavni plan i program.

Tijekom posjeta djeca su se, uz stručno vodstvo djelatnika muzeja, upoznala s poviješću hrvatske policije i ulogom policije u Domovinskom ratu.

U sklopu posjeta održano je predavanje i radionice koje su vodili stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Ivana Antunović (vještakinja za toksikološka vještačenja), Viktorija Sukser (vještakinja za biološka vještačenja) i Mario Mikulić (vještak za daktiloskopska vještačenja). Kroz kratke prezentacije uz zanimljive i kreativne radionice omogućili su djeci da vide i sami provedu jednostavna toksikološka i biološka vještačenja, kao i otkrivanje otisaka prstiju. Na taj su se, njima pristupačan način, djeca upoznala sa osnovama forenzike.

Sudeći po zainteresiranosti i radoznalosti te osmjesima na licima kad su odlazili, vjerujemo da su djeca i njihove profesorice uživali u posjeti te da su otišli s novim znanjima i pozitivnim spoznajama o radu i ulozi policije.  

Pisane vijesti