Budući policajci i policajke pripremaju se za testiranje

  • Slika /2022/poligon.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kandidati iz Istarske i Primorsko-goranske županije koji su se javili na natječaj, ali i svi zainteresirani građani, mogli su danas isprobati poligon koji će biti na testiranju za prijam na Policijsku akademiju  

Foto: PU istarska

Kako bi se kandidatima za natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka omogućilo da se dobro pripreme za testiranje, danas je u Puli organiziran poligon koji će kandidati iz Istarske i Primorsko-goranske županije morati proći za deset dana na samom testiranju.

Od 10 do 12 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole – Scuola elementare ''Giuseppina Martinuzzi'' u Puli okupili su se zainteresirani mladići i djevojke koji su uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave istarske mogli isprobati postavljeni poligon. Trčali su oko čunjeva, bacali medicinke, radili marince i pokazali zavidnu tjelesnu pripremu.



O tome zašto se prijavio na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova upitali smo Marka Jurišića iz Buzeta. ''Moj tata je oduvijek želio postati policajac, ali nažalost život ga je odveo u drugom smjeru. Tu svoju ljubav prema policiji prenio je i na mene tako da od kada znam za sebe, želim nositi policijsku odoru. Trenutno radim s tatom u njegovoj pilani, ali nadam se da ću sljedeće godine biti dio tima Policijske uprave istarske. Posjetio sam Dane otvorenih vrata u Pazinu, a sada sam došao i ovdje kako bih mogao izvježbati poligon koji me očekuje na testiranju'', rekao nam je Marko.



Osim kandidata iz Istre, poligon su došli isprobati i kandidati iz Primorsko-goranske županije. Lana Tić i Kristina Klincov iz Rijeke pohvalile su organizaciju poligona jer su mogle vidjeti što ih očekuje na testiranju. ''Odlučila sam se prijaviti na Policijsku akademiju jer smatram da je to jedan zanimljiv i dinamičan posao. Mislim da policija donosi sigurnost koju trebamo imati u životu tako da i ja želim nekom predstavljati tu sigurnost. Voljela bih raditi u prometnoj policiji i san mi je jednog dana voziti presretač'', ispričala je Lana, a s njom se složila i njena prijateljica Kristina koja se također jednog dana vidi u prometnoj policiji, ali kao vozačica policijskog motora.



Policijski službenici svim zainteresiranima pokazali su kako treba proći poligon te su im ukazali na greške koje su napravili prilikom isprobavanja poligona. Ujedno su im predložili koje vježbe mogu raditi kako bi poboljšali svoju kondiciju i kako bi za deset dana što uspješnije prošli testiranje koje će se održati u Osnovnoj školi u Fažani. U tome im želimo svu sreću!
 
 
 

 

Stranica