Obilježena godišnjica međunarodnog priznanja RH

Ratni put 145. brigade, polaznicima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka prezentirali su veterani i ratni zapovjednici pukovnik Željko Radovanović, pukovnik Bruno Ćavić, bojnik Vlado Košl i poručnik Antun Krešić.

Foto: Policijska akademija

Povodom godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u ponedjeljak 15. siječnja je na Policijskoj akademiji organizirano  predavanje  o stvaranju i ratnom putu 145. brigade Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Ratni put 145. brigade, polaznicima Programa srednjoškolskog  obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka prezentirali su veterani i ratni zapovjednici pukovnik Željko Radovanović, pukovnik Bruno Ćavić, bojnik Vlado Košl i poručnik Antun Krešić.

Povodom godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Udruga veterana 145. brigade Hrvatske vojske na Policijskoj akademiji gostuje i s jednom izložbom koju je načelnik Dubravko Novak otvorio 10. siječnja.

Riječ je o izložbi fotografija s početka stvaranja Zbora narodne garde iz redova policije te fotografija o ratnom putu 145. brigade. Na Policijskoj akademiji izložba će gostovat do 19. siječnja, a otvorena je u okviru projekta „Banovina na dlanu“ kojeg Udruga veterana 145. brigade Hrvatske vojske provodi u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane i Policijskim upravama zagrebačkom i sisačko-moslavačkom.



Stranica