U sklopu aktivnosti „Polic i Ja“ promoviran film Ustav RH

U sklopu aktivnosti „Polic i Ja“ u utorak, 30. svibnja, na Policijskoj akademiji održana je projekcija hrvatskog hit filma Ustav RH, redatelja Rajka Grlića.

Foto: Policijska akademija

U nastavku aktivnosti „Polic i Ja“ nakon filmova Posljednji let Petra Ginza (Redatelj: Sandra Dickson, Churchill Roberts) i Broj 55 (Redatelj: Kristijan Milić), u utorak 30. svibnja 2017. godine u prepunoj dvorani Policijske akademije održana je projekcija hrvatskog hit filma Ustav RH, redatelja Rajka Grlića.

Istoimeni film govori o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini međusobno ovisnim. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi.

Nakon projekcije gosti su bili: režiser i scenarist Rajko Grlić, scenarist Ante Tomić i producent Ivan Maloča, te su buduće policijske službenike upoznali sa postupkom nastanka filma, od odabira tema, pisanja scenarija, svih pozadinskih producentskih poslova, pa do samog snimanja.

Zbog prirode policijskog zvanja, poštivanja zakonskih propisa i zakona koji proizlaze iz Ustava Republike Hrvatske buduće policajke i policajce lako su se mogli poistovjetiti sa situacijama iz filma koji su na završetku nagradili dugotrajnim pljeskom. Ipak najsnažniji pljesak za svoju izvedbu policajca Ante Samardžića je dobio odsutni Dejan Aćimović.

Više o filmu možete pogledati na: http://www.ustavrhfilm.com/hr/



Stranica