Uspostava sveučilišnog obrazovanja na Visokoj policijskoj školi

Održan je inicijalni sastanak na kojem se razmotrila mogućnost osnivanja Sveučilišnog studija pri Visokoj policijskoj školi

Foto: MUP RH

Na Policijskoj akademiji je 10. listopada 2017. održan inicijalni sastanak na kojem se razmotrila mogućnost osnivanja Sveučilišnog studija pri Visokoj policijskoj školi.

Na poziv načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka, sastanku su se odazvali prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom .

Sa strane Ministarstva unutarnjih poslova RH sastanku su sudjelovali doc. dr. sc. Robert Kopal, državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova RH,  mr. sc. Dražen Vitez, zamjenik  glavnog ravnatelja policije, dr. sc. Davorka Martinjak, pomoćnica načelnika Policijske akademije,  doc. dr. sc. Željko Karas ovlašten za obavljanje poslova dekana Visoke policijske škole te dr. sc. Ruža Karlović, prodekanica za istraživanje, razvoj i sveučilišni studij i mr. sc. Davor Štrk, prodekan za stručni studij Visoke policijske škole.

Svojim izlaganjem je državni tajnik Robert Kopal pružio snažnu podršku osnivanju Sveučilišnog studija. Naglasio je važnost sveučilišnog obrazovanja na Visokoj policijskoj školi te se zauzeo za njegovo žurno definiranje, kako bi ovaj oblik obrazovanja i nastave mogao započeti već u slijedećoj akademskoj godini, 2018./2019.

Sastanak je rezultirao obostranim interesom sudionika. Zaključili su da će zajednički formirati radnu skupinu  koja će definirati organizacijsku strukturu i funkcioniranje budućeg studija, a njeni će članovi biti stručnjaci obje zainteresirane strane, Sveučilišta u Zagrebu i Visoke policijske škole. 



Stranica