Predstavljeni zamjenici i pomoćnici glavnog ravnatelja policije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, nakon provedenog internog oglasa imenovao zamjenike i pomoćnike glavnog ravnatelja policije.

 

Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, nakon provedenog internog oglasa imenovao zamjenike i pomoćnike glavnog ravnatelja policije.

Tim povodom je u amfiteatru Ravnateljstva policije danas, 31. kolovoza, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predstavio svoje najbliže suradnike.

Glavni ravnatelj policije u svom prvom predstavljanu naglasio je kako vjeruje u korektnu i transparentnu te prije svega profesionalnu suradnju na zadovoljstvo policije i javnosti a potom je predstavio i svoje najbliže suradnike.

Novi rukovoditelji u Ravnateljstvu policije imenovani su na mandat od pet godina.  

Zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost je Dražen Vitez, koji je i do sada obavljao tu dužnost.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalitet je Željko Prša koji na to mjesta dolazi s mjesta prvog čovjeka zagrebačke policije.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave policije je Krunoslav Borovec, koji je i do sada  obavljaju tu dužnost.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj koji na to mjesto dolazi iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti je Miljenko Radnić koji na to mjesto dolazi iz Policijske akademiji.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno imenovan je na mandat u svibnju ove godine.

Imenovani zamjenici i pomoćnici tom prigodom zahvalili su glavnom ravnatelju policije  na ukazanom povjerenju u obnašanju dužnosti na zahtjevnim pozicijama i sudjelovanjem u timu i istaknuli kako će svoja dosadašnja rukovodeća iskustva implementirali u učinkovitije i profesionalnije uvjete rada hrvatske policije.

Željko Prša- zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalitet. Rođen je 30. siječnja 1961. u Zagrebu, a dolazi s radnog mjesta ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave zagrebačke. U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je od 1991. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je niz rukovodećih dužnosti u PU zagrebačkoj, osječko-baranjskoj, brodsko-posavskoj i Ravnateljstvu policije.

mr. sc. Dražen Vitez- zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost. Rođen je 2. kolovoza 1965. u Varaždinu, a do sada je bio vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije te prije toga također zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost. U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je od 1991. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je niz rukovodećih dužnosti u PU zagrebačkoj, PU varaždinskoj i Ravnateljstvu policije.

dr. sc. Krunoslav Borovec- načelnik Uprave policije - pomoćnik glavnog ravnatelja policije. Rođen je 5. svibnja 1966. u Zaprešiću, a do sada je također bio na radnom mjestu načelnika Uprave policije - pomoćnika glavnog ravnatelja policije. U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je od 1992. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je niz rukovodećih dužnosti u PU zagrebačkoj i Ravnateljstvu policije. Autor je 30-ak znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i stranim časopisima, sudionik više stručnih skupova, međunarodnih znanstveno-stručnih konferencija i seminara te autor projekta Informacijski centar za prevenciju, kao i više stručnih radova iz djelokruga rada.

mag. forenz. Ante Gudelj- načelnik Uprave kriminalističke policije - pomoćnik glavnog ravnatelja policije. Rođen je 17. veljače 1966. u Imotskom, a do sada je bio na radnom mjestu stručnog suradnika na Policijskoj akademiji. U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je od 1991. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je niz rukovodećih dužnosti u PU splitsko-dalmatinskoj. Autor je nekoliko znanstvenih radova objavljenih u zbornicima međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te sudionik brojnih domaćih i stranih seminara.

Zoran Ničeno- načelnik Uprave za granicu - pomoćnik glavnog ravnatelja policije. Rođen je 1. travnja 1966. u Splitu, a do sada je također bio na radnom mjestu načelnika Uprave za granicu - pomoćnika glavnog ravnatelja policije. U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je od 1992. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je niz rukovodećih dužnosti u Ravnateljstvu policije. Voditelj je međuresorne skupine za Integrirano upravljanje granicom, predsjednik Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima te Mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu.

Miljenko Radnić- načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti - pomoćnik glavnog ravnatelja policije. Rođen je 27. veljače 1966. u Splitu, a do sada je bio odgajatelj/voditelj obrazovne skupine u Policijskoj školi „Josip Jović“ na Policijskoj akademiji. U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je od 1992. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je dužnosti državnog tajnika MUP-a RH te niz rukovodećih dužnosti u Uredu osiguranja Ravnateljstva policije.

Glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu i njegove najbliže suradnike u Kabinetu ministra potom je primio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.



Stranica