Najava: Otvoreno prvenstvo u streljaštvu "Matko Maršić"

Prvenstvo će se održati u četiri kola, s dva različita oružja. Svako kolo prvenstva sastoji se od preciznog i brzog/praktičnog gađanja. Bodovi ostvareni na svakom kolu zbrajaju se za ukupni plasman u prvenstvu.

Foto: MUP/Ilustracija

Streljačka sekcija Policijske akademije od 27. veljače do 11. lipnja organizira Otvoreno prvenstvo Policijske akademije u streljaštvu memorijal "Matko Maršić". Prvenstvo će se održati u četiri kola, s dva različita oružja. Svako kolo prvenstva sastoji se od preciznog i brzog/praktičnog gađanja. Bodovi ostvareni na svakom kolu zbrajaju se za ukupni plasman u prvenstvu.
Računanje rezultata u svakom kolu obavlja se prema IPSC načinu, gdje se ostvareni bodovi umanjeni za kaznene bodove dijele s vremenskim ograničenjem, te se dobiva tzv. "hit faktor“. Strijelcu s ostvarenim najvećim hit faktorom dodjeljuje se najveći broj bodova. U slučaju izjednačenog rezultata za prva tri mjesta, natjecatelji će se natjecati međusobno u brzini i preciznosti.
Finale prvenstva održat će se između 16 najboljih strijelaca prvenstva (osam iz svake kategorije). Finale će se održati odmah nakon završetka 4. kola prvenstva. Finale se puca s pištoljem CZ 75 Kadett cal. .22 LR u metalne reaktivne mete u direktnom duelu dva strijelca, po kup sistemu na ispadanje (tzv. Shoot off).
Puca se sa sljedećim oružjem:

  • CZ M 50 cal. 7,65 mm Browning (1. 3. kolo prvenstva)
  • CZ 75 Kadett cal. .22 LR (2. i 4. kolo i finale prvenstva)

Oružje i streljivo osigurava Policijska akademija.

Kategorije natjecatelja

1. Polaznici Policijske škole "Josip Jović" – pojedinačno i ekipno (ekipa najviše tri člana) - svaki odjel jedna ekipa – maksimalno 48 natjecatelja (16 ekipa).

2. Djelatnici Policijske akademije i "prijatelji" Policijske akademije (ustrojstvene jedinice koje su i do sada sudjelovale u prvenstvu kao i druge koje su zainteresirane, te članovi Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo i Hrvatskog streljačkog saveza) – pojedinačno i ekipno (ekipa najviše tri člana) – maksimalno 144 natjecatelja (48 ekipa).

Naknada za sudjelovanje u natjecanju – kotizacija

Kotizacija za sudionike natjecanja u kategoriji "Djelatnici" iznosi 50 kuna po kolu i prikupljat će se u svrhu financiranja troškova natjecanja, završnog domjenka te humanitarnog djelovanja i poticanja rada Zaklade policijske solidarnosti. Zaklada će sredstva sukladno svojim ovlastima dodjeljivati potrebitim policijskim službenicima i njihovim obiteljima. Polaznici Policijske škole "Josip Jović" oslobođeni su plaćanja kotizacije.

Natjecatelji su obvezni ponijeti komplet za nošenje oružja i opreme te se pridržavati sigurnosnih mjera i radnji prilikom rukovanja oružjem, te poštivati zapovijedi voditelja gađanja.

Najboljim sudionicima dodijelit će se priznanja i to za pobjednike kola, medalje i pehari za ukupne pojedinačne i ekipne pobjednike u svim kategorijama. Da bi natjecanje bilo regularno i da bi se mogli proglasiti pobjednici u svakoj kategoriji treba nastupiti najmanje 12 natjecatelja i 4 ekipe.

Kalendar natjecanja

  Datum Vrijeme održavanja Mjesto održavanja
1. kolo 27.2.2016. (subota) 8 – 16 sati Strelište Dotršćina
2. kolo 9.4.2016. (subota) 8 – 16 sati

Strelište Dotršćina

3. kolo 14.5.2016. (subota) 8 – 16 sati Strelište Dotršćina
4. kolo/FINALE 11.6.2016. (subota) 8 – 16,00 sati Strelište Dotršćina

 

Prijave natjecatelja

Najkasnije dva dana prije svakog kola prvenstva natjecatelji se mogu prijaviti Hrvoju Mariću na e-mail  hmaric@net.hr ili mobitel 091 2528580.



Stranica