Šarena podrška Policijske akademije osobama s Down sindromom

Svjetski dan osoba s Down sindromom simbolično se obilježava 21.ožujka, jer predstavlja tri kopije kromosoma 21, urođenog genskog poremećaja, jedinstvenog za osobe s Down sindromom

Foto: MUP 

Polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2015./2016. nošenjem šarenih čarapa obilježili su u ponedjeljak, 21. ožujka, Svjetski dan osoba s Down sindromom. Pokretačice akcije, polaznice Odjela 9, kazale su kako na ovaj način žele pokazati razumijevanje, prihvaćanje i podršku osobama s Down sindromom, što im je prijeko potrebno pri integraciji u društvenu zajednicu. 

Svrha obilježavanja ovoga dana jačanje je svijesti da se osobe s Down sindromom nalaze u našoj blizini, u našim školama, u našim obiteljima te da su ravnopravni članovi društvene zajednice. Ova je inicijativa jedna u nizu aktivnosti suradnje polaznika Policijske škole „Josip Jović“ s Centrom za rehabilitaciju Zagreb, Centrom za autizam Zagreb i Specijalnom olimpijadom Hrvatske, kojom žele pokazati svoj pozitivan odnos prema osobama koje se po svojim intelektualnim ili tjelesnim mogućnostima razlikuju od drugih. 

Svjetski dan osoba s Down sindromom simbolično se obilježava 21.ožujka, jer predstavlja tri kopije kromosoma 21, urođenog genskog poremećaja, jedinstvenog za osobe s Down sindromom. Ovaj je dan prvi put obilježen u Singapuru 2006.godine, a svake godine se obilježava diljem svijeta prigodnim aktivnostima, među kojima je i nošenje šarenih čarapa!



Stranica